1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esnafın malı elinde kaldı: Son 25 yılın en kötü bayramı

Esnafın malı elinde kaldı: Son 25 yılın en kötü bayramı

featured
service

Kemeraltı esnaflarından Ekrem Altın, bayramda işlerin umdukları gibi gitmediğini belirterek, “Bu bayram hiç memnun değiliz. İşler kötü gidiyor. Geçen senelerde daha güzeldi. Bu bayram hiç güzel değil. İnsanların maddi durumu yok, para yok, her şey ateş pahası. Et pahalı. Esnaf olarak hepimiz zarardayız.” dedi.

Esnaf Mesut İnler, işlerinde sadece bayramda değil genel itibarıyla gerileme olduğunu ifade ederek, “İşler bayramla alakalı olmasa da bazı ekonomik sebeplerden dolayı geriye doğru gitmektedir. Bu, faizin artırılmasından dolayı oluşan sebeplerdendir. Çünkü üretim olmadığı zaman tüketim olmaz. Tüketim olmadığı zamanda da insanlar memnun olmaz.” diye konuştu.

Bahri Kayabaşı ise Kemeraltı’nın eski hareketliliğini yitirdiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“İşler orta şeker. Günlük işlerimiz oluyor. Geçen senelerdeki gibi ekstra bir yüklenme yok. Daha önceki senelerde Kemeraltı daha çok bilinen bir yerdi. İnsanların en çok tercih ettiği yerlerden biriydi. Ama sektörler azalınca buraya gelen insan sayısı azaldı. Sektör sayısı, hizmet kalitesi azaldı. Yaşam kalitesi düştü. Ekonominin de etkisi var. Ev kiralarının yüksek olması, kazançların azalması… Tüketim kalemlerinin artması ekstra kalemleri azalttı.”

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, bayram öncesi dönemin son 25 yılın en kötü dönemi olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“Tatilden öncesine bakmak lazım. Tatilden önceki arifelerde biz 3-4 yıl öncesinde çok iş yapardık. Tatilden önceki dönemde borçlarımızı ödemek için artı bir kazanımımız olurdu. Çok uzun yıllardan beri belki de 25 yıldan beri esnafın söylediği bu kadar durağan, bu kadar sakin bir bayram öncesi yaşamadık. Bu bizim için çok önemliydi. Hayat koşullarından ve ekonomiden dolayı bunu çok iyi değerlendiremedik. Bayramda da dışarıdan gelenler, turistler ve İzmirliler çarşıya geliyorlar. Ama alım gücüyle ilgili sıkıntı yaşadığımız için inanılmaz derece bir durağanlığımız var. Esnafın istediği insan sayısı var ama dükkanlara giren, maddiyat olarak bir kazancımız yok. Bizim Kurban Bayramı öncesindeki hayalimiz tutmadı. Neden? Bayramın uzunluğu, Babalar Günü, sıcaklar ve okulların kapanmasıyla tatillerin bir araya gelmiş olması… Bu dört bileşen esnafın üzerindeki kazanç kapısını biraz kapattı. Bu bayramı da böyle yaşadık.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esnafın malı elinde kaldı: Son 25 yılın en kötü bayramı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz