1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın ‘tefeci ve sömürgeci’ ilan ettiği foncularla görüştü

Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın ‘tefeci ve sömürgeci’ ilan ettiği foncularla görüştü

featured
service

Kılıçdaroğlu’nun 4 Kasım 2022’de Londra’dan şöyle seslenmişti: “Bu sabah Londra’dan halihazırda dünyanın farklı bölgelerine 100 milyar sterlin yatırım yapmış 14 devasa fonla toplantı yaptık. Dijital sağlık teknolojisi, veri analizi, yapay zeka, makine öğrenimi ve finansal teknolojiler gibi önemli sektörlere büyük yatırımlar yapıyor ve bu alandaki girişimcileri destekliyorlar. Hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı ve büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz. Kara para ekonomisini, mafyayı, çeteleri hızla temizleyeceğiz. Ülkemize temiz yatırımları çekerek halkımıza nefes aldıracağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna benzer birçok açıklaması olmuştu. Ancak iktidar, Kılıçdaroğlu’nun bu gezilerini hedef almış; ülkeyi ‘sömürgecilere peşkeş çekeceğini’ iddia etmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından tam 3 gün sonra Gaziantep’te konuşmuştu. Kılıçdaroğlu’nun gittiği yerleri ‘sömürgeci’ ilan eden Erdoğan, şunları söylemişti: “Temiz para arıyormuş ama gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para… Ya sen ne yapıyorsun? Nerelere gittiğinin farkında mısın?”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Denizli’de açılış yaparken Kılıçdaroğlu’nun gezileri hatırlatarak şu sözlerle hedef almıştı: “Bir gün şu kadar milyar dolar buldum, ülkeye getireceğim diyor, arkasına bakıyorsunuz ülkeyi Londra tefecilerine teslim etme niyeti çıkıyor. İçeride ve dışarıda pusuda bekleyen ne kadar ülke ve millet düşmanı varsa ellerini ovuşturmaya başladı. Bunlar desteği Kandil’den alıyor.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın geçmişte Kılıçdaroğlu’nu hedef alırken ‘sömürgeci ve tefeci’ ilan ettiği fon kuruluşlarıyla bir araya geldi. İngiliz haber ajansı Reuter, Şimşek’in dün Londra’da Deutche Bank tarafından düzenlenen toplantıda yatırımcılarla bir araya geldiğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın ‘tefeci ve sömürgeci’ ilan ettiği foncularla görüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz