1. Haberler
  2. Gündem
  3. O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Saat verilerek sarı alarm verildi: Resmen kıyamet kopacak

O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Saat verilerek sarı alarm verildi: Resmen kıyamet kopacak

featured
service

Kuvvetli Yağış Beklentisi

MGM’nin son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Genel Hava Durumu

İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Doğu Akdeniz’de ise toz taşınımı bekleniyor.

Sıcaklık ve Rüzgar Tahminleri

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerinde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerinde ise 3 ila 5 derece artacağı öngörülüyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden, doğu bölgelerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu’nun doğusunda rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Uyarılar

İç Anadolu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. İzmir çevresinde ise çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden dolayı benzer tedbirler alınması önemle vurgulandı.

12 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

MGM, 12 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu iller: Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale olarak açıklandı.

Sarı Kodun Anlamı

Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu belirtir. Tahmin edilen meteorolojik olay olağandışı olmamakla birlikte, bu şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir.

Sonuç ve Tavsiyeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel uyarıları doğrultusunda, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önem taşımaktadır. Özellikle yağışların yoğun olacağı bölgelerde yaşayanların sel, su baskını ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. MGM’nin uyarılarını takip ederek güvenliğinizi sağlamanız büyük önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Saat verilerek sarı alarm verildi: Resmen kıyamet kopacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz