1. Haberler
  2. Gündem
  3. Olimpiyatlara hazırlık rehberi

Olimpiyatlara hazırlık rehberi

featured
service

Hangi ülkeler iddialı, hangi sporcular parlayacak gibi detayları bilemem, spordan o kadar da anlamam ama size şimdiden olimpiyatlarla ilgili diğer detayları verebilirim. Ortamlarda en hararetli konu olimpiyatlar olduğunda alın bu bilgileri kullanın.

Paris 2017 yılında, 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında ev sahibi olmayı başardığında büyük bir coşku yaşanmıştı. Metro istasyonları zaferi kutlayan mesajlarla donatıldı, haber kanallarında neredeyse başka konu konuşulmadı. 2015’te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından gelen bu başarı ‘birlik ve beraberliğin gücü’ olarak da lanse edildi. Ne de olsa şehir son 25 yılda üç kez olimpiyat oyunları için talip olmuş ama eli boş dönmüştü.

Olimpiyat oyunlarının düzenlendiği şehirler, dev organizasyonun ardından ihya mı oluyor yoksa geride bir enkaz mı kalıyor konusuna daha sonra geleceğim. Şu günlerde Paris’te hummalı bir çalışmanın sürdüğünü biliyoruz.

Paris’in simge binalarından biri olan Notre Dame Katedrali 2019’da yıkıcı bir yangından etkilenmişti. Devam eden restorasyon çalışmaları 2024’te bitecekti ama olmadı. Ancak açılış törenine kadar dış cephenin ‘selfie’ çekmeye hazır olması bekleniyor.

Kentte inşaatlar da son hız devam ediyor. Şehrin tarihi merkezinde kalıcı yapılar inşaa edilmiyor, en büyük yeni yapılar St. Denis banliyösünde. 8 bin kişilik Adidas Arena Konser Salonu Porte de la Chapelle’de yapıldı. Konser salonunda jeotermal enerji kullanılacak, koltuklar ise geri dönüştürülmüş şişe kapaklarından…

Paris’te Louvre’un önündeki meşhur Rue de Rivoli caddesi de dahil olmak üzere bisiklet yollarının sayısı artırıldı.

11 Ağustos’a kadar devam edecek Olimpiyat Oyunları sadece Paris’te değil. Marsilya, Versailles, Paris’in Colombes Banliyösü ve sörf için de Tahiti’deki Teahupo’o’ dahil 35 mekanda olacak.

2024 Olimpiyat Oyunları’nın ilklerinden biri de breakdance’ın spor dallarına eklenmiş olması. 16 erkek ve 16 kadın önceden seçmedikleri bir müzikle doğaçlama olarak yarışacak. Sörf ve kaykay da 2020’de Tokyo’daki Olimpiyatlar’ın ardından bir kez daha öne çıkacak. Erkekler ise ilk kez artistik yüzme kategorisine dahil edildi.

EN ‘YEŞİL’ OLİMPİYAT

Paris bugüne kadarki ‘en sürdürülebilir’ olimpiyata ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Organizatörler etkinliğin karbon ayak izini önceki olimpiyat oyunlarına göre yarıya indirme sözü verdi. 800 olimpik spor etkinliği, 15 bin sporcu, 45 bin gönüllü ve 13 milyon öğün yemekle sürdürülebilirlik hedefinin ne kadar zor olduğunu tahmin edin. Yaklaşık 15 milyon ziyaretçi de cabası…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Olimpiyatlara hazırlık rehberi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz