1. Haberler
  2. Gündem
  3. Savcıdan rehabilitasyon merkezini beğenmeyen Cihantimur’un avukatlarına cevap: Milyon dolarlık evlerde yaşadığı için…

Savcıdan rehabilitasyon merkezini beğenmeyen Cihantimur’un avukatlarına cevap: Milyon dolarlık evlerde yaşadığı için…

featured
service

Timur Cihantimur’un serbest bırakılması talebine karşı çıkan Savcı Kristin Kearney, Timur Cihantimur’un varlıklı bir ailesi olduğuna dikkat çekerek ABD’den de kaçmasına yardım edebileceğini öne sürdü.

Timur Cihantimur’un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğuna dair yaptıkları savunmaya cevap veren Kearney, çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların gayet uygun olduğunu belirterek, Timur Cihantimur’un milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabileceğini ifade etti.

Cihantimur’un avukatları hakime müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

Dilekçe’de, Cihantimur’un kefaletle serbest kalması için gösterdikleri babası Bülent Cihantimur’a ait 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen gayrimenkulün, Türkiye’de olmasının mahkeme için sorun teşkil etmeyeceği ileri sürüldü. Dilekçede, daha önce yurtdışındaki mal varlıklarını teminat göstererek kefaletle serbest kalan bazı sanıklarla ilgili geçmişte bazı davalarda alınan kararlar emsal gösterildi.

Cihantimur’un dava dosyasında 20 Haziran 2024 tarih ve 25 numaralı belgeler için hakimin gizlilik kararı aldığı görülüyor. Gizlilik kararı alınan belgelerde, Cihantimur’un avukatların mahkemeye yaptığı kefalet ve şartlı tahliyesi için ayrıntıların yer aldığı tahmin ediliyor.

Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un turist vizesiyle ABD’de olduğunu söyleyen avukatlar, Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un Küba ya da Kanada’ya kaçma niyetinde olmadığını ifade etti. Avukatlar, ayrıca Türkiye’den kaçma fikrinin Timur Cihantimur’un değil annesi Eylem Tok’un fikri olduğunu aktardı.

Davaya bakan Yargıç Donald L. Cabell, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, Timur Cihantimur’un tutukluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Savcıdan rehabilitasyon merkezini beğenmeyen Cihantimur’un avukatlarına cevap: Milyon dolarlık evlerde yaşadığı için…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz