1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kira artışında serbestleşme dönemi temmuzda başlıyor: Kiracılar için kabus mu, fırsat mı?

Kira artışında serbestleşme dönemi temmuzda başlıyor: Kiracılar için kabus mu, fırsat mı?

featured
service

1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlükten kalkacak olan yüzde 25 zam sınırı yerine, kira artışları yeniden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. Bu, kira zammının bir önceki yılın aynı dönemine göre gerçekleşen enflasyon oranında yapılacağı anlamına geliyor.

Temmuz ayında yapılacak kira zammı, Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verileri, kiracılar ve ev sahipleri için belirleyici olacak.

Uzmanlar, zam sınırının kalkmasıyla birlikte kira piyasasının normalleşmeye başlayacağını öngörüyor. Kontratların yeniden piyasa koşullarına göre düzenlenmesiyle birlikte, fiyatların bir süre sabitlenmesi ve enflasyonun gerilemesi durumunda kiralarda reel anlamda düşüşler yaşanabileceği ifade ediliyor.

Kiracılar ve ev sahipleri, Temmuz ayında yapılacak kira zammı konusunda anlaşmazlığa düşmeleri durumunda uzlaşma yolunu tercih etmeli. Uzlaşma sağlanamadığı takdirde, taraflar yasal yollara başvurabilir. Ancak, her iki taraf için de en sağlıklı çözümün karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde bir anlaşmaya varmak olduğu unutulmamalı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira artışında serbestleşme dönemi temmuzda başlıyor: Kiracılar için kabus mu, fırsat mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz