1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomistten ‘vergi paketi’ değerlendirmesi:’Tartışma alevlenecek’

Ekonomistten ‘vergi paketi’ değerlendirmesi:’Tartışma alevlenecek’

featured
service

Sağlam’ın değerlendirmeleri şöyle:

“Bayram tatili ile birlikte, piyasaların ve siyasetin sakinleşmesinin beklendiği yaz dönemine girdik. Ancak en az 1 ay daha siyasetin ve ekonomik gündemin yoğun olması bekleniyor. CHP normalleşme kapsamında bakanlarla yaptığı toplantılara Pazartesi günü Bakan Mehmet Şimşek’le devam edecek ve buradan çıkacak sonuç merak ediliyor. Önümüzdeki hafta TBMM’ye sunulması beklenen vergi paketi tartışmalarının ise bu haftadan başlayarak yaklaşık bir ay boyunca ekonomi gündemine damgasını vurması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta piyasaları ilgilendiren önemli bir karar Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak. Merkez Bankası’nın yüzde 50 olan politika faizini değiştirmesi beklenmiyor. Ancak dövizde bayram öncesi görülen kurlardaki yükselmenin sakinleşip sakinleşmeyeceği haftanın ilk günlerinde yakından izlenecek. Bununla birlikte Merkez Bankası’nın, bayram harcamalarının da etkisiyle artan, piyasadaki TL likiditesini çekmek için yan tedbirler alıp almayacağına bakılacak.

Bayram öncesindeki Cuma günü kurlarda yüzde 1’lik artış olmuş ama döviz rezervlerindeki artış devam etmişti. Piyasaların açık olduğu Perşembe ve Cuma günleri de kurlardaki yükselen seyrin devam ettiğini gördük. Ancak rezervlerde meydana gelen değişimi önümüzdeki hafta görebileceğiz. Bu arada piyasadaki TL likiditesi çok arttığı için Merkez Bankası’nın hafta ortasında fonlama faizini düşürdüğünü, piyasadaki fazla likiditeyi çekmek için 300 milyar TL’nin üzerinde depo ihalesi yaptığına şahit oldu. Bayram nedeniyle piyasaya çıkan fazla likiditenin yavaş yavaş geri dönmesi ve normale ulaşması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta yapılacak Merkez Bankası toplantısında, faizin aynı kalması beklenirken, piyasadaki fazla likidite ve bunun yol açtığı TL mevduat faizlerindeki düşüşü telafi etmek için yeni makro ihtiyati tedbirlere alınabileceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki haftanın en önemli ekonomik gündeminin ise kamuoyuna sızdırılan vergi paketi olması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son rötuşları yaptıktan sonra, önümüzdeki hafta vergi paketi taslağını TBMM’ye sunması bekleniyor. Bakanlık, TBMM’nin yaz tatiline girmeden önce bu paketin geçirilip, bazı maddelerinin uygulamaya sokulmasını amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomistten ‘vergi paketi’ değerlendirmesi:’Tartışma alevlenecek’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz