1. Haberler
  2. Gündem
  3. Seçim öncesi verilen sözler unutuldu: Depremzede hala enkaz altında

Seçim öncesi verilen sözler unutuldu: Depremzede hala enkaz altında

featured
service

Kahramanmaraş depremlerinde 50 bin insanımızın can vermesi 85 milyonu yasa boğdu. En büyük acıyla sarsılan afetzedeler ise kendilerini bir yaşam mücadelesinin içinde buldu. Barınmadan, suya ve gıdaya erişime kadar pek çok sorun yaşandı. Hükümet ise seçim öncesi deprem konutlarının hızla tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Molozlar arasında yapılan mitinglerde temsili temel atma törenleri yapıldı. Ancak bir yılın sonunda mağduriyetler giderilemedi.

Depremzedeler “3 aydır anahtar yok. 6 kişi konteynerde yaşayarak bekliyoruz” dedi. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da konteynerkent sakinleriyle bir araya gelen CHP lideri de iktidarın 10 ilde de verdiği sözleri tutmadığını savundu. En büyük sıkıntının barınma olduğuna dikkat çeken Özel, seçimden sonra deprem bölgesinin iktidarın gündeminden düştüğünü söyledi. Ana muhalefet lideri “Oyu bana verin 1 yılda evlerinizi teslim edeceğim dedi ama 100 evden sadece 12’si teslim edilmiş” dedi.

Malatya’daki Konteyner Kent’te yaşama tutunmaya çalışan afetzedeler, bir yıldır başlarını sokacakları ev beklediklerini belirtti. Konteynerkentte kalanların çok büyük çoğunluğunun ihtiyaç sahibi kiracılar olduğunu anlatan depremzedeler sıkıntılarını “Devlet bizi hak sahibi olarak görmüyor. Önce ev sahipleri diyorlar. Bizim niye hakkımız olmasın” sözleriyle dile getirdi.

2406krt01a-tum.jpg

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından geride kalanlara ‘Bir yıl içinde konutlar tamamlanıp teslim edilecek’ sözü verildi ancak vatandaşlar seçim sonrası mağdur edildi. Her yüz anahtardan yalnızca 12’si teslim edildi. Bu ay da kira yardımı son kez verildi. Seslerinin duyulmamasından yakınan afetzedenin şu an en büyük sıkıntısı, barınma sorunu.

Tarihler 6 Şubat 2023’ü gösterdiğinde Türkiye, dünya tarihine geçen depremlerle yıkıldı. Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki 9 saat arayla meydana gelen iki depremde, resmî rakamlara göre en az 53 bin 537 kişi can verdi, 122 binden fazla kişi yaralandı. Zaman içinde 45 binden fazla artçı sarsıntı gerçekleşti. 11 şehirde toplam 518 bin konut yıkıldı veya ağır hasar aldı. 2 milyonu aşkın vatandaş, evinden olurken 5 milyon kişi farklı illere göç edip kendine yeni hayat kurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçim öncesi verilen sözler unutuldu: Depremzede hala enkaz altında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz