1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kimseye sürpriz olmasın: Emekli ve asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Ekrem Açıkel kulis bilgisi

Kimseye sürpriz olmasın: Emekli ve asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Ekrem Açıkel kulis bilgisi

featured
service

Açlık sınırının 19.000 TL seviyesine ulaşması ile birlikte ne asgari ücretle çalışan vatandaşlar ne de emekli maaşı alan kişiler aldıkları rakamlarla yetinebilir oldu. Geçim sıkıntısı her geçen gün daha da zor bir boyuta geçerken bu durumdan en çok etkilenenler ise emekliler oluyor. 10.000 TL maaş ile geçinmeye çalışan emekliler ekstra bir zam beklentisi içerisine girerken Temmuz ayında bir iyi zam yapılıp yapılmayacağı konusu da merak ediliyor.

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise enflasyon farkı oranına göre ara zam beklentisi içerisine giriyor. İktidar cephesi emekli vatandaşlara 6 aylık enflasyon farkını işaret ederken asgari ücretliler için herhangi bir ara zam beklentisi olmadığı belirtiliyor. 5 aylık enflasyon farkı doğrultusunda emeklinin %22,72 oranında zam garantilediği belirtilirken son bir aylık verilerin eklenmesi ile birlikte rakamlarda netlik kazanacak.

Emekli ve asgari ücretli vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme olduğunu belirten ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, “Ankara Kulislerinde konuşulana göre maaş zamlarının kaderini yeni anayasa belirleyecek. Asgari ücrete eylül ayında ara zam yapılması bekleniyor. Emekli maaşına seyyanen bir artış bekliyoruz. Ocak ayında gelebileceği söyleniyor ve yeni anayasa ile gelecek. Bu kimseye de sürpriz olmasın” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kimseye sürpriz olmasın: Emekli ve asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Ekrem Açıkel kulis bilgisi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz