1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır Valiliği’nden saldırı açıklaması! “Görüntüler bekçilerin müdahalesi sırasında çekildi”

Diyarbakır Valiliği’nden saldırı açıklaması! “Görüntüler bekçilerin müdahalesi sırasında çekildi”

featured
service

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün Starbucks ve Burger King şubelerine yapılan saldırı sonrası sosyal medyada paylaşılan ve polislerin müdahale etmediği iddialarına ilişkin Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik, görüntülerin bekçilerin eylemcileri dışarıya çıkardığı esnada çekildiğini belirtti.

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün bir grup eylemci, Filistin’e destek amacıyla Starbucks ve Burger King şubelerine baskın düzenledi. Olayın ardından sosyal medyada, saldırının polis gözetiminde gerçekleştirildiği iddiaları yayılmaya başladı. Bu iddialara yönelik olarak Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaparak, olayın aslını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarı çıkarıldığı ve görüntülerin bu esnada çekildiği ifade edildi. Açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, saldırının polis nezaretinde yapıldığı algısını yaratmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili şu ifadelere yer verdi: “22 Haziran 2024 tarihinde ilimizde bir işyerine yapılan eylemle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında, bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri şeklinde paylaşımlar yer almaktadır. Oysaki bu görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir.”

Valilik, ayrıca saldırıya katılan 16 kişinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Saldırganların yasal süreçlerinin sürdüğü ifade edilirken, güvenlik güçlerinin olaya hızlı bir şekilde müdahale ettiğinin altı çizildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren grubun “ceng, cihad ve şehadet” sloganları attığı ve Starbucks ve Burger King şubelerine girdiği görülmüştü. Bu durum, sosyal medyada büyük tepki topladı ve saldırının güvenlik güçleri tarafından önlenmediği yönünde eleştiriler yapıldı.

Ancak valilik açıklamasında, olay anında çekilen görüntülerin, saldırganların içeriye girerken değil, bekçiler tarafından dışarıya çıkarıldığı sırada kaydedildiği ifade edildi. Böylece, güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmediği iddialarının gerçek dışı olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır Valiliği’nden saldırı açıklaması! “Görüntüler bekçilerin müdahalesi sırasında çekildi”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz