1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan korkutan açıklama! “III. Dünya Savaşı riski var”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan korkutan açıklama! “III. Dünya Savaşı riski var”

featured
service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Habertürk TV’de katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Avrupa’da yükselen aşırı sağdan Orta Doğu’da yaşanan gerilimlere kadar birçok konuyu ele alan Fidan, dünya genelinde artan çatışma ve gerilimlerin III. Dünya Savaşı riskini artırdığını ifade etti.

Fidan, Avrupa Birliği’nin (AB) jeostratejik çerçevede Türkiye ile iş birliğinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin AB ile birlikte daha bağımsız ve kendinden emin bir jeostratejik aktör olabileceğini belirten Fidan, AB’nin bu konuda daha cesur adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, Avrupa’da yükselen aşırı sağa da değindi. Aşırı sağın Avrupa’nın iç dinamikleri açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Fidan, Türk ve Müslüman toplumlarına yönelik artan tehditlerin de altını çizdi. Fidan, aşırı sağın Avrupa’nın kendi içindeki problemleri daha da derinleştirdiğini söyledi.

Fidan, Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin dünya barışını tehdit ettiğini belirtti. Gazze’deki katliamların ve soykırımların insanlığı ikiye böldüğünü ifade eden Fidan, bu durumun küresel çapta büyük bir çatışma potansiyeli taşıdığını söyledi.

“Dünya, bu tehdidi ciddiye almalı. Gazze’deki katliam, insanlığı ortadan ikiye bölen bir soykırım. Bunun karşısında duran bir yapı var. Bu yapı, Ukrayna’da devam eden sorunlarla birleşince küresel çapta büyük bir tehlike oluşturuyor.”

Fidan, Rusya-Ukrayna savaşının bölge ve dünya üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Devam eden savaşın maliyetinin çok yüksek olduğunu belirten Fidan, savaşın nükleer silah kullanımını gündeme getirebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.

“Devam eden savaşın bölgeye ve dünyaya maliyeti çok fazla. Daha da vahimi, bu risk büyüyebilir ve yayılabilir. Nükleer silahlar gündeme gelebilir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan korkutan açıklama! “III. Dünya Savaşı riski var”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz