1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: 3. Dünya Savaşı riski var

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: 3. Dünya Savaşı riski var

featured
service

Bakan Fidan, 3. Dünya Savaşı çıkabilir mi yönündeki bir soru üzerine şu cevabı verdi:

“Bence dünya bu senaryoyu ciddiye almalı; bu tehdidi ciddiye almalı. böyle bir risk var. bunu biz baştan beri diyoruz. bu bir yani gerçekten hesabı kitabı yapılmış…”

Bakan Fidan, küçüklüğümden beri Türk milli güvenlik sistemine bütün olarak bakmaya odaklanmış biri olduğunu ifade ederek, ” Bunun askeri, istihbarı birçok ayakları var. Bütün milli güvenlik disiplinlerinin alt dallarının kendine has özellikleri var. Dışişleri Bakanlığında MİT’ten daha stratejik konularda yer alıyorsunuz. MİT’te ağırlıklı olarak operasyonel, kontrespiyonaj, istihbarat toplama oluyordu. Şimdi o bilgiyi kullanan makamdayız. Dışişleri Bakanlığında kapalı ve açık kaynaktan çok bilgiye ihtiyacınız var. Zihinsel, stratejik, perspektif olarak bakanlığın sorumluluğu biraz daha ağır.” ifadelerini kullandı.

Fidan, Netanyahu liderliğindeki İsrail sisteminin Hamas’ı bahane ederek Filistin direniş hareketini tamamıyla yok etmek amacında olduğunu, yıllardır devam ettirdiği işgali meşrulaştırmak ve kurumsallaştırmak için politikalarının olduğunu söyledi.

Sistemli bir savaş planının sonuna kadar uygulandığını belirten Fidan, Avrupalı devletlerin ve ABD’nin İsrail’in bu politikasını destekleme konusunda çok şey yaptıklarını söyledi.

Fidan, İsrail’in Gazze’ye katliam yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Uluslararası sistemin bir şey yapmamış olması, şu anda büyük fay kırılmalarını daha sonra etkilerini göstereceği realiteyle karşı karşıyayız. Burada bir olay oluyor, etki oluşturuyor. O etki başka konularla etkileşime girerek başka bir oluşa dönüşüyor. Gazze’deki savaş ve dünyanın bölünmesi, büyük çoğunluğun Filistin’in yanında yer alması dünyanın gidişatı açısından önemli. Eğer iki devletli çözümü bir an önce İsrail’e dayatıp ‘Senin artık başkasının toprağını çalmakla işin yok’ demeliydi. Bu olsaydı muazzam barış çıkardı. Herkesin barış içinde yaşadığı bölge. Bölgede muazzam altyapı var. Tehdidin yaygınlaşması şu anda savaşın yayılıyor olması büyük sıkıntı. Bu şunu gösteriyor Hamas’la ilgili öncelikle askeri hedeflerinin gerçekleştirildiği noktada İsrail’in bir sonrası düşman kategorisine soktuğu Hizbullah’a saldıracağı varsayılıyor, Lübnan’a saldıracağı.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: 3. Dünya Savaşı riski var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz