1. Haberler
  2. Gündem
  3. En düşük emekli maaşı asgari ücreti bulacak… Memur ve emekliler sevinecek: İşte konuşulan zam oranı

En düşük emekli maaşı asgari ücreti bulacak… Memur ve emekliler sevinecek: İşte konuşulan zam oranı

featured
service

Yeni enflasyon tahminlerine göre memur ve emeklilere yılın ilk yarısı için ödenecek enflasyon farkı merak konusu oldu. Mayıs ayına kadar kesinleşen enflasyon verisi Ocak-Mayıs dönemi için yüzde 22,72 olarak belirlenirken, Haziran ayı enflasyonunun yüzde 2,52 olacağı öngörülüyor. Bu tahmine göre, 2024’ün ilk yarısında toplam enflasyon yüzde 25,81 olarak hesaplanmakta. Bu oran, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacakları maaş farkını belirleyecek.

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme çerçevesinde 2024 yılı ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı için ise yüzde 10 zam oranı belirlenmişti. Eğer ilk yarı enflasyon verisi yüzde 25,81 olarak gerçekleşirse, memur ve memur emeklilerine yüzde 20,34 oranında ek maaş farkı ödenecek.

Devletten 150 bin TL'lik 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi! Başvurular o tarihte başlıyor

Kamuoyunda refah payı ile ilgili üç farklı formül konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: “Refah payı olarak kamuoyunda üç rakamdan bahsedilmektedir. Bunlar %5, %10, %15 olarak söylenmektedir. Bana göre en güçlü tahminin %5 oranında olacağını varsayıyorum. Eğer bu şekilde belirlenirse SSK, Bağkur emeklisi %25,81 + % 5 refah payı ile birlikte %30,81 oranında zam alacaktır. Diğer varyasyonlarda ise kabaca %35 ve %40 olacağını söylemek mümkündür. Özellikle SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklilerine zam eşitleme formülü uygulanırsa memur emeklileri %5 oranında daha fazla refah payını alacaktır. Memurlarımıza ise 2023 yılı Temmuz ayında 8.077 TL seyyanen zam verildi. O sebepten dolayı memurlarımıza bir refah payı beklentisi içerisinde değilim.”

Bankalardan sıfır faizli kredi kampanyası | Ekonomi Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En düşük emekli maaşı asgari ücreti bulacak… Memur ve emekliler sevinecek: İşte konuşulan zam oranı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz