1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin en mutlu şehirleri onlar çıktı! İşte dünyanın en mutlu kentleri… Türkiye’den sadece 3 il var

Türkiye’nin en mutlu şehirleri onlar çıktı! İşte dünyanın en mutlu kentleri… Türkiye’den sadece 3 il var

featured
service

DÜNYANIN EN MUTLU ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU

2024 yılı doğrultusunda İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Şehir Endeksi listelerinde yer alan ülkelerde merak ediliyor. Türkiye’den 3 şehrin yer aldığı bu listede hangi şehirlerin dikkat çektiği de merak ediliyor. Listenin zirvesine Danimarka yerleşirken en mutlu ülkelerde Tek Tek sıralandığı.

Danimarka’nın Aarhus şehri taş sokakları, kıvrımlı su yolları ve samimi bağımsız dükkanları ile birlikte dünyanın en mutlu şehirleri listesinde ilk sıraya yerleşti. Rahat olduğu kadar canlı bir şehir yaşamıyla da dikkat çeken Aarhus, mutluluk sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Şehirler çevre, sosyal hareketlilik ve yerel ekonomi gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Küresel çapta 40’a yakın şehir altın statü ile ödüllendirilirken bu şehirler daha detaylı bir denetime tabi tutuluyor. Aarhus, Kopenhag’ı geride bırakarak listenin en üst sırasına adını yazdırdı.

Dünyanın en mutlu şehirleri sıralamasında ilk 10 şehir tek tek açıklandı. Danimarka’nın zirvede oldu listenin devamında yer alan şehirler şu şekildedir:

2024 yılı kapsamında yapılan dünyanın en mutlu şehirleri sıralamasında Türkiye’de 3 şehir ile listeye giriş yaptı. Türkiye’de yaşayan ve en mutlu olan insanların yer aldığı 3 şehir şu şekildedir:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en mutlu şehirleri onlar çıktı! İşte dünyanın en mutlu kentleri… Türkiye’den sadece 3 il var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz