1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüksek rakımlardan sofralara geliyor! Kemah tuzuyla mayalanıyor: Coğrafi işaretli lezzete beğeni yağıyor

Yüksek rakımlardan sofralara geliyor! Kemah tuzuyla mayalanıyor: Coğrafi işaretli lezzete beğeni yağıyor

featured
service

Mayıs ayında üretim aşaması başlayan tulum peynirleri tüketicilerin beğenisine sunulmaya hazırlanıyor. Yüzölçümünü 3/1’i bir mera ve yaylalardan oluşan Erzincan’da, binlerce kişiye istihdam sağlayan Erzincan Tulum Peyniri sektörüyle ilgili şu bilgiler aktarıldı:

“Yılda yaklaşık 5-6 bin ton üretilen ve kendine has bir lezzeti olan tulum peyniri, yöredeki firmalarca Erzincan’ın yanı sıra başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülkenin birçok kentinde de sofralara lezzet katıyor. Erzincan ülkede küçükbaş hayvancılık açısından önde gelen illerden biri konumunda. Coğrafi işareti bulunan ürünlerinden birisi olan tulum peyniri yaylalarda, otlaklarda, meralarda otlayan akkaraman koyunlarından elde ediliyor. Peynirin lezzeti, yüksek rakımlı meralarda otlayan koyunların sütünden elde edilmesinden kaynaklanıyor.”

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da Heybeli Yaylası’na ziyarette bulunarak, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamalarıyla ilgili Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş ile üreticilerden bilgi aldı.

Erzincan Tulum Peynirinde belirli bir standartın oluşturulması ve markalaşmaya gidilmesinin önemine değinen Vali Aydoğdu, “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi şartlarına uygun tulum peyniri üretimini arttırmak istiyoruz. Bu amaçla; Erzincan Yöresel A.Ş. kuruldu. Şirket ile bu yaylamızdaki sürü sahipleri arasında anlaşma yapılarak tescil şartlarına uygun peynir üretim çalışmaları başladı. Erzincan Yöresel A.Ş. tarafından üretilecek ve Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hem üreticilerimiz için hem de şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksek rakımlardan sofralara geliyor! Kemah tuzuyla mayalanıyor: Coğrafi işaretli lezzete beğeni yağıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz