1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sabah erkenden topluyorlar, meyvesini kurutup satıyorlar! İlçenin en iyi gelir kaynağında hasat zamanı geldi

Sabah erkenden topluyorlar, meyvesini kurutup satıyorlar! İlçenin en iyi gelir kaynağında hasat zamanı geldi

featured
service

Yıl boyunca özenerek yetiştirilen bu meyvelerin hasat zamanı geldi. Kurutarak satılan bu meyveler, o ilçenin en iyi gelir kaynakları arasında yer alıyor. Güneşin altında kurutularak lezzetine lezzet katıyor. İşte hasat zamanı…

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde binlerce yıllık geçmişe sahip Ulukale Dutları hasat zamanı geldi! Köylülerin geçim kaynağı olan bu eşsiz lezzet, özenle toplanıp güneşte kurutuluyor.

Çemişgezek’in verimli topraklarında yetişen Ulukale Dutları, 225 üretici tarafından 1500 dekar alanda özenle yetiştiriliyor. İlkbaharda ağaçların bakımıyla başlayan süreç, yaz aylarında hasatla devam ediyor.

Olgunlaşan dutlar, ağaçların altına serilen fileler sayesinde kolayca toplanıyor. Üfleme makineleriyle bir araya getirilen dutlar, özenle kovalara dolduruluyor.

Toplanan dutlar, evlerin bahçelerine ve çatılarına serilerek güneşin altında doğal yöntemlerle kurutuluyor. Kadınların emeğiyle temizlenen dutlar, coğrafi işaretli “Ulukale Dutu” olarak tüccarlara satılıyor.

094126-dut-pjl9.webp

Ulukale Dutları, sadece bu bölgenin özel iklim ve toprak koşullarında yetişebilen eşsiz bir aromaya sahip. Yıllık 500 ton civarında üretilen bu dutlar, hem çerez olarak tüketiliyor hem de pekmez ve orcik yapımında kullanılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sabah erkenden topluyorlar, meyvesini kurutup satıyorlar! İlçenin en iyi gelir kaynağında hasat zamanı geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz