1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinan Ateş Davası’nda sanıklar ifade veriyor: Yakalaması olan birini polis memuru neden taşır?

Sinan Ateş Davası’nda sanıklar ifade veriyor: Yakalaması olan birini polis memuru neden taşır?

featured
service

Sinan Ateş davasında ilk duruşma sona erdi: Sanıklardan ‘kişisel husumet’ savunması

Dün gerçekleşen duruşmada, sanıklar Eray Özyağcı, Tolgahan Demirbaş, Doğukan Çep, Suat Kurt, Vedat Balkaya, Aşkın Mert Gelenbay, Zekeriya Asarkaya ve Hakan Saraç’ın ifadeleri alındı. Sanıklar, olay günü yaşananlara dair beyanlarda bulunarak, savunmalarını gerçekleştirdiler.

Dün cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı ve azmettiricisi Doğukan Çep savunma yaptı. Bugün ise aralarında dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın savunma yapması bekleniyor.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu yargılanan sanıklar Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yücel, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensay Aykal savunma yapacak.

12.30: Mahkeme Başkanı Serdar Öktem’in sorgusu sırasında, Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel’in kolluk kuvvetleri tarafından dışarı çıkarılması talimatını verdi. Müşteki avukatlar bu duruma tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, itiraz eden avukatlara sıfatına bakmadan dışarı çıkarabileceğini belirtti. Bunun üzerine bir avukat, “Atabilirsiniz” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme Başkanı, Çayır’ın da dışarı çıkarılmasını istedi. Polisler bir süre tereddüt etti, ancak Mahkeme Başkanı’nın baskısıyla Çayır da dışarı çıkarıldı. Mahkeme Başkanı, polislere yönelik olarak da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Daha sonra Mahkeme Başkanı, emniyet müdürünü çağırarak, polislerin talimatını yerine getirmemesi durumunda işlem yapılması gerektiğini vurguladı. Polislere yönelik, “Görevinizi yapmıyorsunuz, devletin gücünü yerine getirmiyorsunuz. Talimatı ben verdim, sorumluluğu benim” şeklinde tepkilerde bulundu. Mahkeme Başkanı, müşteki avukatlarına da, düzeni bozacak şekilde davranmamaları ve beyanlarını sınırlı bir şekilde ifade etmeleri uyarısında bulundu.

11.45: Sanık Aytaç Ataç’ın savunmasına geçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş Davası’nda sanıklar ifade veriyor: Yakalaması olan birini polis memuru neden taşır?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz