1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu! İşte Türkiye’nin dünyada birinci olduğu 6 alan

Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu! İşte Türkiye’nin dünyada birinci olduğu 6 alan

featured
service

Dünya üzerinde toplam 208 ülke mevcut ve bu ülkeler arasında resmi rakamlara göre 3.621.264 mültecinin yaşadığı Türkiye, bu konuda açık ara dünya birincisi. Kaçak göçmenlerle beraber bu sayının resmi rakamda belirtilenden çok daha fazla olduğu bilinse de kamuoyunda gündeme gelen 17 milyonluk rakamın da gerçeği yansıtmadığı kesin bir gerçek. Türkiye’den sonra ise 1,4 milyonla en çok mülteciye sahip ülke Pakistan oluyor. 1,1 milyon mülteciyle Uganda üçüncü olurken, 1 milyon mülteciyle de Almanya dördüncü sırada.

Dünyanın en iyi birkaç SİHA üreticilerinden olan Türkiye, 35 ayrı ülkeyle dünyada en fazla SİHA ihraç eden ülke olarak birinciliği üstleniyor.

Yapılan araştırmalar kapsamında Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adet sayısında 17,1 sigarayla dünya birincisi. Türkiye’yi günlük 15,7 sigarayla Yunanistan, 15,5 sigarayla İsrail, 15,4 sigarayla Japonya ve Avusturya izliyor.

turkiyenin-dunya-birincisi-oldugu-konular-1.jpg

Türkiye tarımsal alanda 10 senedir Avrupa birincisi ve dünyada en başarılı ülkeler arasında. Yeşil alan ve tarımsal anlamda epey zengin olan Türkiye’nin bugün 100.000 hektar yeşil alanı var ve kişi başına düşen ağaçlık alan miktarı da 12,63 metrekare. Başta Avrupa ülkeleri olacak şekilde dünyanın pek çok yerine meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren Türkiye, fındık, kiraz, incir, kayısı, ayva ve haşhaş üretiminde dünya birincisi.

Yapılan araştırmalar Türkiye’nin en çok yalan habere maruz kalan ülke olduğunu da ortaya koydu. Bu durumun önüne geçmek isteyen Türkiye, geçen sene sosyal medya yasası çıkarmış ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurmuştu. Fakat bu hamlelerin herhangi bir yaptırımı ve uygulaması olmaması Türkiye’nin yalan habere en çok maruz kalan ülke olmasına yol açıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu! İşte Türkiye’nin dünyada birinci olduğu 6 alan
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz