1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika Belediye Başkanı görevden alındı! Yerine Vali atandı

Son dakika Belediye Başkanı görevden alındı! Yerine Vali atandı

featured
service

Belediye Binasında Polis Araması Başlatıldı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Van’da bulunan Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak Hakkari’ye götürülecek. Bu gelişmenin ardından, Hakkari Valiliği kentte 10 günlük yürüyüş ve gösteri yasağı kararı aldı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Hakkari’de Gözaltı ve Arama Operasyonu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, dün akşam saatlerinde Van’da gözaltına alındı. Gözaltı kararının gerekçesi hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, polis sabah saatlerinde Hakkari Belediyesi’nde arama başlattı. Altay Caddesi giriş ve çıkışlara kapatıldı, partililer ise belediye binası önünde toplanmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan Görevden Alma Kararı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alındığı ve yerine kayyum atandığı duyuruldu. Bakanlık, bu kararın ardından Hakkari Belediyesi’nde düzenin sağlanması ve hizmetlerin aksamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Hakkari’de Siyasi Gerginlik

Hakkari’de yaşanan bu gelişmeler, şehirde siyasi bir gerginliğe yol açtı. Polis ekiplerinin belediye binasındaki arama çalışmaları devam ederken, partililer ve vatandaşlar belediye binası önünde toplandı. Güvenlik önlemleri artırıldı ve olası protestoların önüne geçmek için kentte 10 günlük yürüyüş ve gösteri yasağı ilan edildi.

Gözaltı ve Görevden Alma Süreci

Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ve görevden alınması süreci, Hakkari’de büyük yankı uyandırdı. Şehirdeki siyasi atmosfer bir anda gerildi ve vatandaşlar gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması, Hakkari Belediyesi’nde düzenin sağlanması ve hizmetlerin kesintisiz devam etmesi için kayyum atanmasının gerekli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika Belediye Başkanı görevden alındı! Yerine Vali atandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz