1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karamollaoğlu’ndan İran’a tebrik mesajı: Huzura vesile olsun

Karamollaoğlu’ndan İran’a tebrik mesajı: Huzura vesile olsun

featured
service

28 Haziran’da yapılan ve yüzde 40 ile ülke tarihindeki en düşük katılımlı cumhurbaşkanı seçimi olan birinci turda Pezeşkiyan oyların yüzde 42,5’ini alırken, Celili yüzde 38,6 oy oranına sahipti.

Seçim sürecinde İranlı Öğrenciler Anket Ajansı (ISPA) tarafından 3 Temmuz’da yapılan kamuoyu yoklaması, katılımcıların yüzde 49,5’inin Pezeşkiyan’a, yüzde 43,9’unun ise Celili’ye oy vereceğini gösteriyordu. Yüzde 4,8’lik bir kesim oy kullanacağını fakat henüz karar vermediğini, yüzde 1,8 ise boş oy kullanacağını belirtti.

İkinci tur oylama, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından düzenlendi. Seçimlerde reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7’sini alarak İran’ın 9. Cumhurbaşkanı oldu.

Pezeşkiyan’ın zaferi, İran’ın siyasi arenasında önemli bir değişim olarak görülüyor. Pezeşkiyan, yaptığı ilk açıklamada, ülkeyi birleştirecek ve reformist politikalarla ilerleyecek bir yönetim sözü verdi. Ülkedeki ekonomik zorluklar ve dış politikadaki gerilimler göz önüne alındığında, Pezeşkiyan’ın işinin zor olacağı aşikar.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden bir tebrik mesajı yayımladı. Karamollaoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan seçimler sonucu İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Mesud Pezeşkiyan’ı kutluyor; bu sonucun dost ve kardeş İran halkının ve bölgemizin huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karamollaoğlu’ndan İran’a tebrik mesajı: Huzura vesile olsun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz