1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde birlik mesajı verdi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde birlik mesajı verdi

featured
service

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, KKTC’nin tüm kurum ve kuruluşları ile TDT’nin faaliyet gösterdiği her alanda yer almak ve ilişkileri geliştirmek arzusunda olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Ulaştırma Bağlantısı ve İklim Hareketi ile Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek” temalı zirvede yaptığı konuşmada, Türk dünyasının manevi başkenti Şuşa’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tatar, kendisini zirveye davet eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür etti.

Tatar, uzun yıllar Ermenistan işgali altında kalan toprakların, Aliyev’in liderliğindeki kahraman Azerbaycan ordusu tarafından kurtarılmasından duyduğu gurur ve sevinci dile getirdi. Tatar, 2. Karabağ Savaşı ve devamındaki gelişmelerin, Karabağ’ın genelde ve Şuşa’nın özelde Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliğinin sembolü haline geldiğini vurguladı.

Tatar, KKTC’nin Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçası olarak kadim Şuşa’da düzenlenen zirvede temsil edilmesinin son derece önemli ve tarihi bir olay olduğunu belirtti. “KKTC, tüm kurum ve kuruluşları ile TDT’nin faaliyet gösterdiği her alanda yer almak ve ilişkileri geliştirmek arzusundadır,” dedi.

Tatar, KKTC’nin Ercan Havalimanı, Gemikonağı Limanı ve uluslararası alanda tanınan Gazimağusa Limanı’nın, TDT açısından çeşitli fırsatlar yarattığını söyledi. Tatar, “Nihai hedefimiz, KKTC’yi sivil havacılıkta bölgesel bir merkez, deniz taşımacılığında ise güvenilir transit bir ülke haline getirmektir,” dedi.

Gazimağusa Limanı’nın, TDT’nin “Kardeş Limanlar” programına dahil edilmesi için başvuruda bulunduklarını belirten Tatar, “Kıbrıs Türk halkının beklentisi, KKTC’nin Kardeş Limanlar Mutabakat Zaptı’na dahil olma talebinin olumlu karşılanmasıdır,” şeklinde konuştu. Tatar, Gazimağusa Limanı’nın, TDT “Kardeş Limanlar” programına dahil edilmesinin, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve hukuksuz izolasyona karşı önemli bir destek olacağını vurguladı.

Tatar, iklim değişikliği ve küresel ısınma sonucu dünya genelinde meydana gelen doğal afetlerin arttığını belirterek, “Doğal afetler sebebiyle oluşabilecek yıkıcı sonuçların üstesinden ancak Türk Dünyası olarak işbirliğimiz ve dayanışmamız sayesinde gelebiliriz. KKTC, tüm ilgili kurum ve kuruluşlarıyla, ihtiyaç duyulduğu anda kardeş devletlerimizin yanında olmaya her daim hazırdır,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde birlik mesajı verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz