1. Haberler
  2. Gündem
  3. Köylülerin yeni geçim kapısı oldu! Ağaçlara uygulandı altın gibi değerlendi

Köylülerin yeni geçim kapısı oldu! Ağaçlara uygulandı altın gibi değerlendi

featured
service

Geçtiğimiz yıl yapılan aşılama çalışmaları ile birlikte oldukça yüksek verim de beraberinde gelince Amasya’nın Taşova ilçesinde çalışmalar genişletildi. Gaziantep’ten getirilen Antep fıstıkları 150 menengiç ağacına aşılandı. Bu yıl genişletilen çalışmalar ile birlikte 800’e yakın menengiç ağacı fıstık gibi oldu.

Gaziantep’ten Amasya’ya aşılama çalışmaları için gelen Hamit Bozkurt, “Taşova orman sahasında menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşısı yapmaya geldik. İnşallah güzel ve başarılı olur. Canlı ve düzgün gözlerden menengiçe aşılayacağız. Aldığımız gözün kabuğunun sakızın ana kabuğuyla temas yapması lazım. Kaynama buradan yapılıyor. Sonra sıkıca bağlayarak bitiriyoruz” sözlerini dile getirdi.

Aşılama çalışmalarını Taşova Orman İşletme Müdürü Levent Morkan tarafından takip edildi. Çambükü köyünde 7 hektarlık alanda yapılan çalışmalarda 5 kişilik ekip aşılama çalışmalarını yürüttü. Ormanlarda doğal olarak gelişim gösteren Menengiç ağaçlarının yıllarca sadece yakacak olarak kullanıldığına dikkat çeken Morkan, ağaçları Antep fıstığı aşısı yapılarak ekonomik bir değer üretip orman köylülerine yeni bir gelir kapısı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Amasya'da menengiç ormanı aşılamayla 'fıstık' gibi oldu İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz sene 1.200 adet kalem aşı çalışması yapıldığına dikkat çeken Morkan, başarılı sonuçlar elde edildiğini vurgulayarak Çambükü Köyü mevkiinde 7 hektarlık alanda 5 kişilik bir ekipte çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. 6 gün içerisinde 2.000 adet göz aşısı yapmayı hedeflediklerini dile getiren Morkan, bu çalışmaların yanı sıra ormanlarda doğal olarak yetişen yabani tür meyve ağaçlarına da aşılama çalışmaları yapılacağını vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köylülerin yeni geçim kapısı oldu! Ağaçlara uygulandı altın gibi değerlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz