1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tarıma uygun değil dedikleri köy bunu ekerek zengin oldu!900 rakımda eriyen kar sularıyla yetişiyor

Tarıma uygun değil dedikleri köy bunu ekerek zengin oldu!900 rakımda eriyen kar sularıyla yetişiyor

featured
service

Bulunduğu bölgede deniz seviyesine göre 5 kat daha fazla verim aldığını dile getiren Sakarya, Uludağ’dan eriyen kar sularını kullanarak bir dönüm alana 1 kilogram gübre ile sulama yapıldığını belirtti. Seraların merkezi olan Yalova’da bile en az 5 kilogram gübre kullanıldığını aktaran Sakarya, yakın bölgede başka süs bitkisi üretilmediğini söyleyerek toprakta hastalık olmadığını kaydetti. Sakarya, bölgeden çıkan ürünlerin daha uzun ömürlü olduğunu da vurguladı.

Üretim konusunda sorun yaşamadıklarını ifade eder Mehmet Sakarya, daha çok pazarlama konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Toplamda 15 dönümde çalışmalarını gerçekleştiren Sakarya, şu anda Begonya gibi yazlık bitkiler yetiştirdiklerini söyledi. Eylül ayında kışlık bitkilere başlayacaklarını ifade eden Sakarya, iklimsel olarak dezavantajlı bir bölgede yaşadıklarını söyleyerek rakımın yüksek olduğu bir bölgede değişiklik yapmak gerektiğini ancak zor bir işe imza attıklarını söyledi.

İnsanların bu yıl fasulye ve patatesi kırağıdan dolayı ikinciye ektiklerine ifade eden Sakarya, 6 lira 10 Mayıs arası don yaşandığını belirterek örtü altı üreticiliğinde ilerlenmesi gerektiğini ifade etti. Ufak denemeler yapıldığı ifade eden Sakarya bu sürecin 7 yılı bulduğunu söyledi, Ürettikleri ürünlerin kamunun ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu vurgulayan Sakarya, üretimde iyi bir ivme yakaladıklarında altını çizdi.

Dağın başına kurduğu serada 5 kat daha verim elde ediyor - Sektör Gazetesi - Manisa'nın En Büyük Gazetesi

Mevsimlik üretimin 3 milyona yükseldiğini vurgulayan Sakarya, “Kamudan desteğimizi aldık. Şimdiye kadar bizi desteklediler. Biz dağın başında olduğumuz için yoldan geçen kişiye ürün satma şansımız yok. Bizim müşterimiz kamu. Kamu bizi desteklerse daha ileriye gideriz. Biz yaz döneminde kadın işçilere 450 lira yevmiye ödedik. Biz burada köyde boş olan bütün insanlara iş imkânı sağladık. 1 yıl içinde bin kişiye iş imkânı sağladık” dedi.

Sezonda 3 milyon adet üretim yaptıklarını ifade eden Sakarya, desteklenmeleri durumunda daha da büyüyeceklerini vurguladı. Üretici olarak 14 tane üyelerinin bulunduğuna dikkat çeken Sakarya, hedefin üreticiyi arttırmak olduğunu söyledi. Sebze üretimine ve topraksız tarıma başladıklarını aktaran Sakarya, bölge olarak örtü altı üreticiliğine geçirdiğini ifade ederek kamunun destek vermesi durumunda gelişmemek için hiçbir sebep bulunmadığını söyledi. En büyük avantajlarının su olduğuna değinen Sakarya 1 kilo gübre ile bir dönüm yer suladıklarını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarıma uygun değil dedikleri köy bunu ekerek zengin oldu!900 rakımda eriyen kar sularıyla yetişiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz