1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sadece Rusya ve Avrupa’da yapılıyordu, Türkiye’de olduğunu duyan akın etti: Şifa bulmak için arılarla yatıyorlar!

Sadece Rusya ve Avrupa’da yapılıyordu, Türkiye’de olduğunu duyan akın etti: Şifa bulmak için arılarla yatıyorlar!

featured
service

Geleneksel olarak Rusya’da uygulanan bu terapi Türkiye’de yaygın olmasa da hem yerli hem de yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Kovanın içerisindeki arıları sessiz bir ortamda duyduğunda insanların rahatladığını ve daha dinçleştiklerini belirten Dr. Dursun Ünal, “Bu bahçeyi 9 yıl önce tıbbi aromatik bahçe olarak kurduk. Aynı zamanda bal arılarını da buraya ekleyerek apiturizm ile birleştirdik. Bal arıları, çiçeklerin en yoğun açtığı dönemde bir kovanda ortalama 60-70 bin sayıyı bulabiliyor. Bu dönemlerde de arı yatağı uygulaması yapabiliyoruz. Sayıları ne kadar çoksa, üzerinde yatan insana enerji veriyor. Kovana getirdikleri uçucu yağ asitlerinin kokusu kabine yayılıyor. Kanatlarından verdikleri sesin frekansı insan vücuduna etki etmektedir. Bu mekanizmayla üzerinde yatan insana büyük bir dinçlik uyandırmaktadır. Özellikle Rusya’da yaygın olarak yapılıyor. Avrupa’da da apiturizm oldukça gelişti, insanların ilgisini çeker hale geldi. Arı yatağına giren insanın, arı ile teması söz konusu değildir. Arıların giriş yönü kabinin farklı tarafında, insanlar ise başka bir taraftan girmektedir. İnsan ve arılar arasındaki ince tahta üzerindeki ızgaradan gelen ses, koku ve enerji, insana fayda sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Rusya ile bazı Avrupa ülkelerinde yıllardır uygulanmakta olan bu terapinin Türkiye’de de olduğunu duyan turistlerin ilgisinin yoğun olduğunu aktaran Dr. Ünal, “Burası Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi’nde yer alıyor. Organik tarım yapılan bir alan ve çevremizde ses kirliği yok. Biz burayı ilk başta hobi amaçlı kurmuştuk. Zaman içerisinde gelen özellikle Arap turistler bahçemize ilgi göstermeye başladı. Bahçemizde yetişen tıbbi aromatik bitkiler ve arılara rağbet gösterildi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sadece Rusya ve Avrupa’da yapılıyordu, Türkiye’de olduğunu duyan akın etti: Şifa bulmak için arılarla yatıyorlar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz