1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolar 2 sene boyunca yükselmeyecek! Ünlü ekonomist açıkladı, elinde dolar olanlara büyük şok

Dolar 2 sene boyunca yükselmeyecek! Ünlü ekonomist açıkladı, elinde dolar olanlara büyük şok

featured
service

Birikimini TL’den değerlendirenler bu durumdan memnun kalırken, döviz ve altın tercih edenler ise endişeli bir halde. Birçok ekonomistin yaz aylarının sonlarından itibaren dolar kurunda yeni bir şok yaşanacağı iddialarına karşın ekonomist Atilla Yeşilada’dan farklı bir görüş geldi. Yeşilada, Türkiye’de yeni bir ekonomi dönemine girildiğinin altını çizerek, dolar kuru ile altın fiyatlarında TL kaynaklı herhangi bir ciddi yükselişin mümkün olmadığını aktardı.

Kurda yaşanacak yükselişlerin sınırlı olacağını söyleyen Yeşilada, dolar/TL paritesinin 24 ay boyunca anlamlı bir artış yaşamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki 12 hatta 24 ayda Türkiye’de hiçbir şekilde döviz krizi ya da döviz şoku olmaz. Dolar, Merkez Bankası’nın istediği miktarın üzerinde yükselmez ve bu miktar da çok düşük olacak. Meslektaşlarımı izliyorum ve sürekli olarak ‘Türkiye’de bir döviz krizi olacak’ iddiası dolaşıyor. Bu argümanlar ekonomi teorisine uygun olabilir, ancak pratikte farklı bir durum söz konusu. Türkiye’de uzun süre, belki 2 yıl boyunca hiçbir döviz sıkıntısı yaşanmayacak. Türkiye’de yaşanan dolar krizleri büyük ölçüde siyasi hatalardan kaynaklanıyor. Elbette tekrar yanlış politikalara dönersek döviz krizi olur.”

yeni-proje-2-002.jpg

Önümüzdeki haftanın önemli olaylarına da dikkat çeken Yeşilada, “Hafta sonunda Fransa seçimlerinin ikinci turu var. Bunun dışında, ABD’de Biden’ın seçim yarışından çekilmesi söz konusu değil ancak çekilmeyeceğinin kesinleşmesiyle birlikte ekonomide sert çalkantılar yaşanabilir. Sahte rallilere kanmayın. Gelecek haftaya kadar riskli yatırım kararları almayın.” Dedi.

Döviz krizine dair iddialara da değinin Yeşilada, “Biliyorum ‘Döviz krizi olacak’ demek şu anda çok daha ilgi çekici bir ortam yaratıyor. Ancak dövizde kriz bekleyenlerin argümanlarına bakalım. Birincisi, ‘Türk lirası aşırı değerlendi. Bu yüzden dış ticaret açığımız artıyor.’ İkincisi, ‘Enflasyon ve devalüasyon arasında 20-25 puan fark oluştu.’

dolar-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar 2 sene boyunca yükselmeyecek! Ünlü ekonomist açıkladı, elinde dolar olanlara büyük şok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz