1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yusuf Halaçoğlu parti mi kurdu? Yusuf Halaçoğlu’nun partisinin adı nedir?

Yusuf Halaçoğlu parti mi kurdu? Yusuf Halaçoğlu’nun partisinin adı nedir?

featured
service

Halaçoğlu, partinin ideolojik tutumu hakkında, “Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz. Hatta merkez sağcı ve merkez solcu da değiliz. Bunlar Batı’nın bize empoze ettiği yapay sınıflandırmalardır. Sahada karşılığı yoktur. Biz doğrudan doğruya vatanseveriz. Bize ‘Türkçü veya milliyetçi değil misiniz?’ diye soruyorlar. Onlara ‘Vatanseverlik hepsini kapsar.’ diyoruz,” şeklinde konuştu.

Yusuf Halaçoğlu, 1943 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğmuş bir Türk tarihçi, yazar ve siyasetçidir. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde doktorasını yapmıştır.

Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu’nda uzun yıllar çalışmış ve Türk tarihi üzerine çeşitli araştırmalar gerçekleştirmiştir. Özellikle Ermeni meselesi ve Osmanlı tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Bazı görüşleri tartışma yaratmıştır.

Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) başlayarak, 2002 yılında MHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Daha sonra Anavatan Partisi’ne (ANAP) geçmiş ve bu partide de siyaset yapmıştır.

Halaçoğlu, son olarak kendi kurduğu Kutlu Partisi’nin Genel Başkanı seçilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yusuf Halaçoğlu parti mi kurdu? Yusuf Halaçoğlu’nun partisinin adı nedir?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz