1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara-İstanbul Arası 80 dakikaya inecek: Süper hızlı tren için geri sayım başladı!

Ankara-İstanbul Arası 80 dakikaya inecek: Süper hızlı tren için geri sayım başladı!

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demiryolu ulaşımını hızlandıracak ve modernize edecek projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 80 dakikaya indirecek süper hızlı tren projesi ile dikkat çeken Uraloğlu, bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye’nin demiryolu ağında devrim yaratacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasındaki seyahatleri büyük ölçüde kısaltacak olan süper hızlı tren projesinin detaylarını paylaştı. 350 kilometre hıza ulaşabilen tren sayesinde iki şehir arası yolculuğun sadece 80 dakika süreceğini vurgulayan Uraloğlu, projenin güzergahını da açıkladı: “Ankara-Beypazarı-Nallıhan-Akyazı-Adapazarı-Kocaeli-İstanbul Söğütlüçeşme.”

Proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Uraloğlu, güzergah boyunca 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ve 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel inşa edileceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, yapımı planlanan diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun hızlı demiryolu projelerinin de devreye alınacağını açıkladı.

Çerkezköy-Kapıkule inşaatının 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, bu hattın devreye girmesiyle Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. Ayrıca yük taşıma süresinin 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya ineceğini ve mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ekledi.

Uraloğlu, Ankara-İzmir hızlı tren projesi hakkında son gelişmeleri paylaşarak, “Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir’i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’ı Ankara’ya kapı komşusu yapacak bir demiryolu inşa ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara-İstanbul Arası 80 dakikaya inecek: Süper hızlı tren için geri sayım başladı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz