1. Haberler
  2. Gündem
  3. Apartmanda gürültü yapanlar ceza ödeyecek! Bakanlık şikayet için telefon hattı açtı

Apartmanda gürültü yapanlar ceza ödeyecek! Bakanlık şikayet için telefon hattı açtı

featured
service

2023 yılında komşularını rahatsız edenlerin ödediği ceza 4 bin 831 TL iken, 2024 yılı itibarıyla bu ceza yüzde 58 oranında zamlanarak 7 bin 667 TL’ye çıkarıldı.

Apartman yönetimi, komşular arasında huzuru sağlamak amacıyla ceza kesme yetkisine sahip. Fakat bu yetkinin kullanılabilmesi için apartman yöneticisinin göreve başladığında tüm daire sakinlerine uymaları gereken kuralları ve cezaları önceden bildirmiş olması gerekiyor. Yönetici, kurallara uymayanlara sadece para cezası verebiliyor; kiracıların tahliyesi için yetkisi bulunmuyor.

ABC’de yer alan habere göre, gürültü yapmayı alışkanlık haline getiren komşular hakkında zabıta veya karakola şikayet edilebilir ya da ALO 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü Şikayet Hattı’na ihbarda bulunulabilir. Bu durumda, gürültücü komşuya idari para cezası kesiliyor. Para cezalarına rağmen rahatsızlık devam ederse, Kat Mülkiyeti Kanunu apartman sakinlerine birleşerek o evi satın alma hakkı veriyor. Bu durumda, kiracı taşınmak, ev sahibi ise evini satmak zorunda kalıyor.

Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile eğlence yerleri, fabrikalar, hizmet binaları, atölyeler, iş yerleri, konutlar ve ulaşım araçlarında gürültünün asgariye indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği bildirildi. Gürültü yapanlara uygulanacak cezalar 2024 Ocak ayı itibarıyla yüzde 58,46 oranında zamlandı.

Keyfi olarak korna çalan veya sesli egzoz kullanarak gürültü yapan araç sahiplerine verilen ceza 23 bin 155 TL’ye çıkarıldı. Bu yüksek ceza, trafik gürültüsünü azaltmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apartmanda gürültü yapanlar ceza ödeyecek! Bakanlık şikayet için telefon hattı açtı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz