1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ablasını kıskandı, gitti dünya şampiyonu oldu! Henüz 7 yaşında, rekor kıran ilk Türk sporcu

Ablasını kıskandı, gitti dünya şampiyonu oldu! Henüz 7 yaşında, rekor kıran ilk Türk sporcu

featured
service

Girdiği yerel turnuvalarda öne çıkan Ömer Taha, Balıkesir il birincisi olduktan sonra, Antalya’da düzenlenen turnuvada Türkiye şampiyonu oldu. Ardından Türkiye Satranç Federasyonu tarafından milli formaya layık görülen Ömer Taha Dede, İrlanda’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 7 maçını da kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa şampiyonu olduktan sonra açıklamalarda bulunan Ömer Taha Dede, “Önce il birinciliğine gittim. Sonra, Türkiye şampiyonu olmak için Antalya’ya gittim, kazandım. Ardından Avrupa Okullar Şampiyonası için İrlanda’ya gittim. 7’de 7 yaptım ve şampiyon oldum” diye konuştu.

En zorlu maçının hangisi olduğu sorusunu cevaplayan 7 yaşındaki Ömer Taha Dede, “David Christian Talaba diye bir çocuk ile maç yaptım. Romanyalı idi. Çok zordu” dedi. Maçlara nasıl hazırlandığını da dile getiren Ömer Taha Dede, “Çalışıyorum, maça çıkıyorum, oynuyorum, yeniyorum, maçtan çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

omer-taha-dede-7-yasinda-avrupa-sampiyonu-oldu-5.jpg

Satranç ile ablası sayesinde tanışan Ömer Taha Dede, ilk maçlarını ablası Zeynep Tusem Dede ile yaptı. Ardından satranca olan ilgisi artan Ömer Taha’ya ablası oyun taktikleri göstermeye başladı. Satranç kursuna giden abla Zeynep Tusem ile maçlar yapan Ömer Taha Dede, kısa sürede kendini geliştirdi.

Kardeşi ile geçirdiği satranç günlerini anlatan Zeynep Tusem Dede, “Okulumuzda satranç dersleri vardı. Benim oynamamı beğenen öğretmenlerim beni kulübe aldı. Ömer Taha da kursa gelmek istedi. Birden sıçrama yaptı. Şu an ben ona taktik veremiyorum. Maç yaptığımız zaman Ömer Taha kazanıyor” dedi.

omer-taha-dede-7-yasinda-avrupa-sampiyonu-oldu-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ablasını kıskandı, gitti dünya şampiyonu oldu! Henüz 7 yaşında, rekor kıran ilk Türk sporcu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz