1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı: İşte masadaki rakam

Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı: İşte masadaki rakam

featured
service

Piyasanın en güvenilir ekonomi gazetecilerinden Erdal Sağlam’ın 10 Haber’de yer alan haberine göre, vergi paketine AK Parti yönetiminden gelen itirazlar nedeniyle hâlâ son şekli verilemedi. AK Parti, bütçeden yapılan harcamaların artırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baskı yapıyor. Bu durum, Bakan Şimşek’in işini zorlaştırıyor.

Bakan Şimşek, son dönemde istediği kararları Cumhurbaşkanı’nın onayından geçirmek için zorlanmaya başladı. AK Parti içerisinden “oy kaybediyoruz” gerekçesiyle gelen taleplerin artması, vergi paketinde iş dünyasından alınacak ek vergilere karşı çıkılması Şimşek’i zora sokuyor. İlk vergi paketi taslağının kamuoyuna sızmasıyla birlikte, paketin maddeleri üzerinde tartışmalar ve itirazlar başladı. Bu itirazlar doğrudan Cumhurbaşkanlığı’na iletiliyor.

Kulis haberlerine göre Kızılcahamam’da yapılan parti toplantısında, Bakan Şimşek’e yüklenen partililer, enflasyonun düşürülememesinden, iş dünyasının sıkıntılarından ve oy kaybından yakınarak faturayı ekonomi politikalarına çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bakan Şimşek’i koruma gereği hissetti.

Çalışma Bakanı, daha önce asgari ücrete zam yapılmayacağını ve işçi emeklilerinde kök maaşın artırılmayacağını açıklamıştı. Ancak, 8 bin TL kök maaşı olan asgari emekli maaşının 10 bin TL olduğu, kök maaşın düzeltilmezse Temmuz ayında zam alamayacağı belirtiliyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için en düşük emekli maaşının 12 bin TL’ye çıkarılması gündemde.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu konuda çalışma yapıldığını ve birkaç gün içinde netleşeceğini açıkladı. Çelik, bu artışın Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri içinde kalınarak yapılacağını belirtti. Kök maaşı 10 bin TL’nin altında olan işçi emeklileri için adım atılacağı ve maliyetin tartışıldığı bildirildi. Bakan Şimşek’in de bu mağduriyetin farkında olduğu ve düzenlemeye karşı çıkmadığı ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı: İşte masadaki rakam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz