1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu Fotoğraf Büyük Tepki Çekti! TTB’den Açıklama Geldi

Bu Fotoğraf Büyük Tepki Çekti! TTB’den Açıklama Geldi

featured
service

TBB, söz konusu fotoğrafın ardından ‘Hekimler sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumalıdır’ isimli yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Son zamanlarda basında ve sosyal medyada hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten çeşitli işaretler yaptıkları görüntüler yayımlanmaktadır. Hekimlerin, tıpkı toplumun diğer üyeleri gibi, farklı politik düşünce ve değerlere sahip olmaları doğaldır. Hekimler ülkede ve dünyada gelişen olayların politik doğasına karşı kişisel olarak tutum almakta da doğal olarak özgürdür.

Bununla birlikte hekimler, meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür.

“Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime (…)” – Hekimlik Andı (Dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi)

Ayrıca hekimlerin, sağlık hizmeti sunarken insanlık onuruna ve kişilik haklarına saygı gösterme yükümlülüğü bulunmaktadır:

“Hastamın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime (…)” – Hekimlik Andı (Dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi)

“Meslek uygulaması sırasında insan onurunu gözetmesi de hekimin öncelikli ödevidir.” – TTB Hekimlik Meslek Etiği Kuralları

“Tabip ve diş tabibinin başta gelen vazifesi, insan sağlığına, hayatına ve şahsiyetine ihtimam ve hürmet göstermektir.” – Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Fotoğraf Büyük Tepki Çekti! TTB’den Açıklama Geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz