1. Haberler
  2. Gündem
  3. Salı günü etkili olacak! Mutlaka önlem alın: Öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın

Salı günü etkili olacak! Mutlaka önlem alın: Öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Değerlendirmeleri

Kuzeyden esen orta kuvvetteki rüzgarlar sayesinde, özellikle Edirne, Kırklareli, Bilecik ve diğer kuzeybatı bölgelerinde hissedilen sıcaklıklar düşüş gösterdi. Bu serinletici etki, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağış ihtimali ile birleşerek, sıcak havanın etkisini azaltacak. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Ankara’nın kuzey ve batı çevreleri, Konya’nın batı kesimleri, Çanakkale’nin güneyi ve Antalya’nın kuzeybatı ilçeleri gibi bölgelerde kısa süreli sağanak yağışlar bekleniyor.

( = window. || []).push({});

Rüzgarın Serinletici Etkisi ve Yağış Beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporlarına göre, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun büyük bir bölümü, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu olacak. Bu bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer yandan, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri de bu yağışlardan nasibini alacak.

Sıcaklık Düşüşleri ve Yeni Dalga

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan’ın belirttiğine göre, hafta sonu itibarıyla sıcaklıklarda bölgesel olarak 4-6 derece arasında bir düşüş yaşanacak. Ancak önümüzdeki hafta salı günü, Cezayir üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgası bekleniyor. Bu dalga ile İstanbul’da sıcaklıkların 40 dereceye, Ege Bölgesi’nde ise 45 dereceye kadar çıkması öngörülüyor. Ayrıca, İstanbul’da poyrazın sert esmesi bekleniyor, bu da özellikle megakentte yaşayanlar için ekstra bir dikkat gerektirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salı günü etkili olacak! Mutlaka önlem alın: Öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz