1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de Bosna Savaşı ve Srebrenitsa Soykırımı anması

TBMM’de Bosna Savaşı ve Srebrenitsa Soykırımı anması

featured
service

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü ilan edilmesi ve benzeri soykırımların önlenmesine yönelik bir genel görüşme gerçekleştirdi.

Bursa Milletvekili Torun, anma konuşmasında, 1995 yılında Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde yaşanan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği soykırımı hatırlatarak, Birleşmiş Milletler’in bu soykırımı anma kararının sadece bir “günah çıkarma” olarak nitelendirdi. Avrupa’nın, Bosnalı Müslümanların silahlarını elinden alarak savunmasız bırakıp, soykırıma seyirci kaldığını vurgulayan Torun, bu yaklaşımın Batı’nın ikiyüzlülüğünü ve beyaz üstünlüğü anlayışını yansıttığını belirtti.

Konuşmasında Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin tarihi ve güncel insan hakları ihlallerine de dikkat çeken Torun, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma karşı bu ülkelerin sessiz ve destekleyici tutumlarını eleştirdi. Almanya’nın Holokost sonrası İsrail’e olan desteğini sürdürmesini, Birleşik Krallık’ın sömürgeci geçmişindeki zulümleri, Fransa’nın Ruanda ve Cezayir’deki katliamlardaki rolünü ve Amerika’nın dünya genelinde askerî müdahaleleri sonucu sivil kayıplara yol açan politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Dr. Torun, Türkiye’nin Bosna-Hersek’in NATO’ya dahil edilmesini desteklediğini ve bu adımların takipçisi olacağını ifade etti. Bosna direnişinin öncülerini ve soykırım kurbanlarını saygı ve rahmetle anarak, Gazze’de yaşanan katliamların sona ermesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Torun, konuşmasının sonunda, ülkemizde son zamanlarda artan ırkçılık dalgasına karşı yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti. Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının daha aktif olup soykırımcıların etkin olmasını önlemeleri ve gençlere yönelik eğitici kampanyalar düzenlemeleri gerektiğini söyledi.

Kardeşlik ve dostluğun egemen olduğu bir dünya dilekleriyle Genel Kurul’u saygıyla selamlayan Dr. Cemalettin Kani Torun’un konuşması, TBMM Genel Kurulu’nda dikkatle dinlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de Bosna Savaşı ve Srebrenitsa Soykırımı anması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz