1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yarından itibaren geçerli olacak! Sonrasında 10 gün rahat geçecek

Yarından itibaren geçerli olacak! Sonrasında 10 gün rahat geçecek

featured
service

Vatandaşlara Öneriler

Meteoroloji uzmanı Gökhan Günerler’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Ecmwf (Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi) modeli, Haziran ayının geri kalan günlerinde sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini öngörüyor. Günerler’in paylaşımında, “önümüzdeki hafta Trakya’nın Batı kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz’de aşırı sıcak hava etkisinde kalacak” ifadelerine yer verildi. Bayram dönemi ve sonrasında ise aşırı sıcak hava beklentisi olmasa da, sıcaklıkların yine de normallerin üzerinde olacağı belirtildi.

( = window. || []).push({});

Ecmwf Modelinin Öngörüleri

Bu sıcak hava dalgası karşısında vatandaşlara bazı önerilerde bulunmak gerekirse; özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkarken güneşten korunmak için şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu ekipmanları kullanmak, bol sıvı tüketmek ve fiziksel aktiviteleri serin saatlere ertelemek önem taşıyor. Ayrıca, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireylerin sıcak hava dalgasının etkilerine karşı daha hassas oldukları unutulmamalıdır.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan sıcak hava dalgaları, bu yıl da Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini gösterecek. Meteoroloji uzmanlarının öngörülerine göre, Haziran ayının sonuna doğru sıcaklıklar bir nebze olsun düşse de, vatandaşların sıcak hava dalgası süresince alması gereken önlemler büyük önem taşıyor. Herkesin sağlıklı ve güvenli bir yaz geçirmesi dileğiyle, sıcak hava dalgalarına karşı tedbirli olmakta fayda var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yarından itibaren geçerli olacak! Sonrasında 10 gün rahat geçecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz