1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneleri için yeni düzenleme!

Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneleri için yeni düzenleme!

featured
service

Zorunlu afet sigortası (ZAS), Türkiye’nin 81 ilinde elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yeni sistem, deprem, sel, orman yangını gibi doğal afetlerden kaynaklanabilecek zararlara karşı maddi koruma sağlamayı amaçlamaktadır.

ZAS ile birlikte, elektrik, su, doğalgaz ve internet hizmetlerinden faydalanan her abone için zorunlu bir sigorta sistemi getirilmiştir. Devlet desteğiyle ilk üç yıl boyunca desteklenecek olan bu sigorta, afet durumlarında abonelerin maddi güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, ZAS’ın vergilerle ilgili olmadığını ve abonelere ek maliyet getirmeyeceğini belirtti. Aksine, devlet desteğiyle geniş kapsamlı bir koruma sunacak olan ZAS, halkın doğal afetlerden kaynaklanabilecek maddi risklerini azaltmayı amaçlamaktadır.

Zorunlu afet sigortası (ZAS) kapsamındaki düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, abonelerin sigorta işlemlerini zamanında yapmaları önem arz etmektedir. Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerinin bu yeni düzenlemeye uyum sağlamaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneleri için yeni düzenleme!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz