1. Haberler
  2. Gündem
  3. Banka ATM’lerindeki yeni işlem menüsünü gördünüz mü? Yanlış işlem yaparsanız kartınıza el konulacak!

Banka ATM’lerindeki yeni işlem menüsünü gördünüz mü? Yanlış işlem yaparsanız kartınıza el konulacak!

featured
service

EFT, havale ve FAST gibi geleneksel para transfer yöntemlerine ek olarak, yeni bir işlem menüsü de kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bu menüde, “Hesap Bilgilerini Güncelle” ve “Şifre Değiştir” gibi işlemler yer alıyor. Kullanıcılar, bu işlemleri daha güvenli bir şekilde internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Gazeteduvar’da yer alan habere göre, banka ATM’lerinde yapılan güncellemelerle birlikte, dolandırıcılık yapan kişilerin kartlarını yutma özelliği eklendi. Böylece ATM’lerde gerçekleştirilen şüpheli işlemler önlenerek bankacılık sisteminin güvenliği sağlanıyor.

Şifrenin Üç Kez Yanlış Girilmesi: Kartınızın şifresini üç kez yanlış girmeniz durumunda, güvenlik önlemi olarak kartınız yutulabilir. Bu sayede, çalınmış veya kaybolmuş kartların kullanılmasının önüne geçilir.

Kartın Borç Nedeniyle İptal Edilmesi: Borcunuz nedeniyle bankanız tarafından kartınızın iptal edilmesi durumunda, ATM kartınız yutulabilir.

Kartın Son Kullanma Tarihinin Geçmesi: Son kullanma tarihi geçmiş bir kart ile işlem yapmaya çalışmanız durumunda, ATM kartınız yutulabilir.

ATM’de Teknik Bir Arıza Meydana Gelmesi: Nadir de olsa, ATM’de teknik bir arıza meydana gelmesi durumunda kartınız yutulabilir.

Kart İçin Kayıp veya Çalıntı İhbarında Bulunulması: Kartınızın kaybolduğunu veya çalındığını bankanıza bildirmeniz durumunda, kartınız yutulabilir.

Müşteri Hizmetlerini Arayın: Bankanızın müşteri hizmetleri numarasını arayarak kartınızın yutulduğunu bildirin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Banka ATM’lerindeki yeni işlem menüsünü gördünüz mü? Yanlış işlem yaparsanız kartınıza el konulacak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz