1. Haberler
  2. Gündem
  3. O köy yabancıların yatırım yeri oldu! Parsel parsel alıyorlar, sahiplerini kimse bilmiyor

O köy yabancıların yatırım yeri oldu! Parsel parsel alıyorlar, sahiplerini kimse bilmiyor

featured
service

Yabancı yatırımcıların tarla satın almak için yeni tercihi Afyonkarahisar oldu. Özellikle tarım alanlarının yoğunlaştığı yerlerde, yabancıların yaptığı yatırımlar dikkat çekti. Afyon’un verimli toprakları ve tarımsal potansiyeli, uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Ancak, yabancı yatırımcıların turistik bölgelerin dışında tarım arazilerine ilgi göstermesi vatandaşlar arasında endişeye yol açtı. Özellikle Afyonkarahisar köylerindeki tarım arazilerinin yabancı şirketlerin elinde olmasına tepki gösteren muhtarlara bölge halkı da destek veriyor.

Türkiye’deki tarım arazilerinin yabancı şirketlerin eline geçmesi, uzun vadeli tarım politikaları ile yerel ekonomi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu da, doğal olarak bölge halkını endişelendiriyor.

Yenigün Gazetesi’nden Nurcan Etik’in haberine göre, Afyonkarahisar’da köy muhtarları, tarım arazilerinin yabancı şirketlere satılmasına tepki gösteriyor. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köy halkının yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu söyleyerek, 1 yıl içerisinde bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını aktardı. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O köy yabancıların yatırım yeri oldu! Parsel parsel alıyorlar, sahiplerini kimse bilmiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz