1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması: Ziyaret edeceğim, gerçek milliyetçilik bu

Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması: Ziyaret edeceğim, gerçek milliyetçilik bu

featured
service

Türkeş’in eski dostu AK Parti Milletvekili Mürteza Zengin’in yeğeni Hilal Zengin, Osman Kavala’nın avukatlığını üstlendi. Türkeş’in de desteğini alan Zengin’in 1 Nisan’dan beri yaptığı yeniden yargılama başvuruları henüz sonuç vermedi.

Gazete Duvar’a konuşan Türkeş, ‘milli yargı’ tartışmasında ‘asıl milliyetçiliğin’ tarifini yaparken, isim vermeden de olsa Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum’u eleştiriyor.

Tuğrul Türkeş’in sorulara yanıtları şöyle:

Türkiye’de yargı süreçleriyle gündeme gelen bir millilik vurgusu var. Siz yaptığınız son açıklamada daha özgürlükçü bir pencereden baktınız. Şu an milli olan ve olmayan diye iki ayrı kanat görüntüsü var. Siz mi milli değilsiniz diğer grup mu?

Herhangi bir şahsı hedef alarak konuşmayacağım. Başta belirteyim, söyleyeceklerim yalnızca beni bağlar, AK Parti adına konuşmuyorum. Bunu söyleyelim ki bazı cin fikirliler rahat etsin. Ülkenin yararına bir şey yapıyor musun yapmıyor musun, millilik böyle ölçülür. Türkiye çok önemli bir coğrafyadadır, bir devlet geleneği vardır. Türkiye’yi yarına nasıl taşıyacağımız önemlidir. Geçmiş, sadece laboratuvar olarak bize yarar. Bizim yarına bakmamız lazım. Yarına bakarken de, ne yaparsak Türkiye daha gelişmiş, çağdaş bir ülke olur diye sormamız lazım. Bu konuda bir fayda yoksa, adam isterse bayrağa sarılsın, bana göre milli değil. Herhangi bir şahsı da partiyi de hedef alarak söylemiyorum. Çok saygın insanlar olabilir bir tarafta, çok iyi fikirleri de olabilir ama o fikir düne aitse bana göre hiçtir, hikayedir.

Can Bursalı’nın sorularını yanıtlayan Tuğrul Türkeş, “Osman Kavala’nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum, sizin de açık bir şekilde görüş beyan ettiğiniz Gezi davasıyla ilgili tartışmalarda ‘milli yargı’ diye bir kavramdan söz etti. Daha sonra Uçum’un görüşü doğrultusunda kararlar çıktığını gördük. Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil ediyorsunuz, ‘milli yargı’ kavramının oradaki yansıması nedir?

Avrupa Konseyi’ne biz kendimiz müracaat etmişiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kuruluşundan itibaren parçasıyız, yargıçlar gönderiyoruz. Mevlüt Çavuşoğlu 2 yıl boyunca Avrupa Konseyi’nde meclis başkanlığı yaptı. Bu bir iftihar kaynağıydı. Gelişmişlik ölçütü olarak buraların bir parçası olmak istiyorsan, yapılan uyarıları dikkate alacaksın. Ama son süreçte deli saçması tartışmalar oldu. Avrupa’da bize mealen şunu diyorlar: İç hukuk bize yeterli diyorsanız, bizce mahsuru yok, buradan ayrılın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması: Ziyaret edeceğim, gerçek milliyetçilik bu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz