1. Haberler
  2. Gündem
  3. Petrol fiyatları yükselişte: Akaryakıtta bayram öncesi zam beklentisi oluştu! İşte güncel fiyatlar

Petrol fiyatları yükselişte: Akaryakıtta bayram öncesi zam beklentisi oluştu! İşte güncel fiyatlar

featured
service

İstanbul’da akaryakıt fiyatları şu şekildedir: Avrupa yakasında benzin litre fiyatı 40.24 TL, motorin litre fiyatı 39.28 TL, LPG litre fiyatı ise 20.19 TL olarak belirlenmiş durumda. Anadolu yakasında ise benzin 40.12 TL, motorin 39.18 TL, LPG ise 19.64 TL seviyelerinde seyrediyor. Başkent Ankara’da benzin litre fiyatı 41.21 TL, motorin litre fiyatı 40.26 TL, LPG litre fiyatı ise 20.19 TL olarak belirtilmiş. İzmir’de ise benzin 41.47 TL, motorin 40.61 TL, LPG 19.89 TL olarak satılıyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

( = window. || []).push({});

Brent petrol fiyatlarının yükselmesinde, yaz aylarında artan seyahatler nedeniyle petrol talebinin yükseleceği beklentisi önemli bir etken olarak öne çıkıyor. ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısının azalması ve Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin devam etmesi de arz endişelerini artırarak fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu hafta motorin fiyatlarında 1,70 TL’lik bir zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde gümrüksüz rafineri fiyatı, ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanır. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayımlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınır. Bu değişkenler belirli bir fiyat değişim farkında takip edilerek gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Akaryakıtta Beklenen Zamlar

Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarındaki artış beklentisi, araç sahiplerinin bütçelerini zorluyor. Brent petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki dalgalanmalar, motorin fiyatlarında büyük bir zammın habercisi. Motorine yapılacak olan 1,70 TL’lik zam, sürücülerin yolculuk planlarını yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Bu hafta içinde benzin ve LPG fiyatlarında da benzer artışların olup olmayacağı merak ediliyor. Sektördeki gelişmeleri ve fiyat hareketlerini izlemeye devam ederek, en güncel bilgileri sizlerle paylaşacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Petrol fiyatları yükselişte: Akaryakıtta bayram öncesi zam beklentisi oluştu! İşte güncel fiyatlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz