1. Haberler
  2. Gündem
  3. Belçika, AB’nin Tek Ses Olmasını İstiyor

Belçika, AB’nin Tek Ses Olmasını İstiyor

featured
service

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalinin hukuka aykırı olduğunu ve bu durumun derhal son bulması gerektiğini ifade etti.

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Lahbib, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) konuyla ilgili yaptığı danışma görüşüne dikkat çekti. UAD’nın görüşünü önemseyerek, “AB, tek ses olmalıdır” dedi.

Hadja Lahbib, UAD’nın kararına uyulması gerektiğinin altını çizerek, “Sadece hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmakla yetinemeyiz. Bu, UAD kararıdır ve dolayısıyla buna uymak zorundayız” şeklinde konuştu.

UAD Başkanı Nawaf Salam, 19 Temmuz’daki oturumda, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında uygulamalar üzerine hukuki sonuçları açıklamıştı. UAD, işgal altındaki bölgelerin “tek bir bölgesel birim” olduğunu belirtmiş, ayrıca İsrail’in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki işgalci konumunu vurgulamıştır.

UAD, İsrail’in işgaline “en kısa sürede son vermesi” gerektiğini belirterek, tüm devletlerin işgal altındaki topraklardaki varlığını hukuki olarak tanımamaları ve bu durumu desteklememeleri gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Belçika, AB’nin Tek Ses Olmasını İstiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz