1. Haberler
  2. Gündem
  3. 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı için sendika ve kitle örgütlerinden çağrı: Bu sistemle sorunu olan herkesi Taksim’e bekliyoruz

1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı için sendika ve kitle örgütlerinden çağrı: Bu sistemle sorunu olan herkesi Taksim’e bekliyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Kanlı’ 1 Mayıs olarak bilinen 1977 1 Mayıs’ından beri tarihi bir öneme sahip olan Taksim’deki kutlamalar, 2013 yılından beri yapılmıyor.

DİSK, KESK, Türk –İş ve Türk TTB’den oluşan “1 Mayıs Tertip Komitesi”, 2013 yılında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun kısıtlama kararına karşın 1 Mayıs’ta Taksim için çağrı yapmıştı. Yasağa rağmen Taksim’e çıkan kitleye polis saldırısı gerçekleşmiş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

1 Mayıs’ı 2014 ve 2015 yılında da Taksim’de kutlamak isteyen sendika üyeleri ve siyasi parti temsilcileri olmuş, onlar da işkence ile gözaltına alınmıştı.

2016’dan 2019’a kadar Bakırköy ve Maltepe meydanlarında kutlanan 1 Mayıs, 2020 ve 2021 yıllarında Covid-19 pandemisi sebebiyle kutlanmamış, 2022 ve 2023 yılında ise Maltepe’de kutlanmıştı.

İstanbul Valiliği, Taksim için 1 Mayıs gününe toplantı ve yürüyüş yasağı koyuyor, metroda Taksim ve Şişhane duraklarını kapatıyor, İstiklal Caddesi’ne girişleri yasaklıyor.

Taksim’e çıkmak isteyen kişiler ise 2911’e (Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanunu) muhalefetten gözaltına alınıyor, haklarında davalar açılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı için sendika ve kitle örgütlerinden çağrı: Bu sistemle sorunu olan herkesi Taksim’e bekliyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz