1 Mayıs tutuklularına kitap ve gazete yasağı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silivri Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle görüşen avukat Büşra Altunoluk, 5 Mayıs’tan bu yana tutuklu bulunan 59 tutukluya yönelik hak ihlalleri yaşandığını ve 1 Mayıs tutuklularına dışarıda yasak olmadığı halde ‘’Yasaklı’’ denilerek istedikleri kitapların verilmediğini ifade etti. Altunoluk, ayrıca tutukluların BirGün ve Evrensel gazetelerinin ‘’yasaklı’’ denilerek kendilerine verilmediğini söylediklerini de aktardı.

Avukat Altunoluk, cezaevinde beslenme haklarına yönelik de kısıtlama olduğunu belirterek “Sabah kahvaltısı olarak 20 gr. Mini bir kutu tahin ya da 1 yumurta veriliyor, spor ve sohbet hakları da engelleniyor. Gezi direnişinin 11. Yılında içeride anma yapan tutsaklara da soruşturma başlatıldı” dedi.

1 Mayıs soruşturması kapsamında şimdiye kadar ise 42 kişi hakkında iki ayrı iddianame düzenledi. 3’üncü bir iddianamenin daha hazırlanması bekleniyor. 3 Mayıs sabahı ev baskınıyla gözaltına alınan ve 5 Mayıs’ta tutuklanan 30 kişi 17 Temmuz’da İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde düzenlenecek ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1 Mayıs tutuklularına kitap ve gazete yasağı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz