1. Haberler
  2. Gündem
  3. 12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara’da

12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara’da

featured
service

Bu ziyaret, 12 yıl aradan sonra Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir sayfa açmayı amaçlayan bu ziyaret, her iki ülke için de stratejik öneme sahip.

Mısır Cumhurbaşkanı Ankara’da yaptığı ilk açıklamada “Bugünkü ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki Kahire ziyareti, iki ülke arasında yeni bir dostluk ve işbirliği başlatma iradesini yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. İki liderin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacağı görüşmede, bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırılacak.

9970391.jpg

Özellikle, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bu bağlamda barış çabaları görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ayrıca, Türkiye’nin Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırdığı insani yardımların artırılmasına yönelik çabalar da görüşülecek.

9970481.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara’da
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz