1. Haberler
  2. Gündem
  3. 130 yıllık tohumdan üretti, İtalyanlar peşine düştü! Oradan başka yerde yetişmiyor, ilk hasat bugün başladı

130 yıllık tohumdan üretti, İtalyanlar peşine düştü! Oradan başka yerde yetişmiyor, ilk hasat bugün başladı

featured
service

130 yıl önce Selanik’ten getirilen tohumla yapılan üretim hala ilk günkü heyecanla devam ediyor. Haziran ayının sonlarında başlayan hasat, Eylül ayına kadar bölgede aynı azimle devam ediyor.

Aslanlar biberinin coğrafi işaret tescilini aldıklarını söyleyen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Köyümüzün ismini alan bir biber. Ancak geniş bir üretim alanı şuan mevcut değil. Ürünün daha geniş bir alanda üretiminin yapılması ve bu ürünün tüm ovaya bulunduğumuz Aslanlar, Şehitler, Erci Ovası’na yaygınlaştırılması için biz çalışmalar üretiyoruz” dedi.

Ürünün genellikle pide, lahmacun ve kebapla kullanıldığı bilgisin veren Olgun, “Urfa isotundan daha acı. Ancak şöyle bir özelliği var, ağızda acı tat bırakıyor fakat vücudun diğer organlarını etkilemiyor. Ve bu yönden dolayı da oldukça tercih ediliyor.

Bu yüzden biz Aslanlar biberinin Urfa isotunu tahtından edeceği konusunda iddialıyız. Neticede acısı daha nitelikli, daha fazla ve vücudu tamamen etkilemiyor.”

aslanlar-biberi.jpg

Hedeflerinin bir fabrika kurarak Aslanlar biberinden elde edilen acı sosu yurt dışına ihraç etmek olduğunu söyleyen Olgun, özellikle İtalyanların bu sosun peşinde olduğunu ve pizzalarında bu sosu kullanmak için can attıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
130 yıllık tohumdan üretti, İtalyanlar peşine düştü! Oradan başka yerde yetişmiyor, ilk hasat bugün başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz