1. Haberler
  2. Gündem
  3. 15 il için sarı kodlu alarm verildi! Çok kuvvetli olacak: Hafta sonu planları iptal olacak

15 il için sarı kodlu alarm verildi! Çok kuvvetli olacak: Hafta sonu planları iptal olacak

featured
service

Alınması Gereken Önlemler

AFAD, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kısa süreli yoğun yağışların ani sellere neden olabileceğini vurguladı. Aynı zamanda, uzun süreli yağışların akarsuların taşmasına yol açabileceği belirtildi. AFAD, sel risklerine karşı alınması gereken önlemleri de hatırlattı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

AFAD’ın Sel Uyarıları

AFAD, sel durumunda sakin kalmanın önemine dikkat çekti. Özellikle sel yatağı ve çukur bölgelerin hızla terk edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sel sularının içine girilmemesi ve elektrik kaynaklarından uzak durulması önerildi. Bu önlemlerle, sel kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçilebileceği ifade edildi.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklediğini duyurdu. Marmara Bölgesi, Ege (Muğla hariç), Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yerel Kuvvetli Yağışlar

Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji ayrıca, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 il için sarı kodlu alarm verildi! Çok kuvvetli olacak: Hafta sonu planları iptal olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz