15 kişinin öldüğü yangınla ilgili kafa karıştıran açıklamalar: Anız yangını değil, elektrik faciası mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın faciasında can kaybı 15’e yükseldi

Yangının çıkış nedeni konusunda iki farklı iddia öne çıkıyor. Birinci iddia, anız yangınlarının yerleşim yerlerine sıçradığı yönünde. İkinci iddia ise bakımsız elektrik direkleri ve tellerinden kaynaklandığı yönünde. Diyarbakır Valiliği ve Sağlık Bakanlığı yangının anız yangınından kaynaklandığını belirtirken, İçişleri Bakanlığı bu görüşe katılmıyor. İçişleri Bakanlığı, yangının nedenine dair kesin bir tespitin henüz yapılamadığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Görgü tanığı köylüler, yangının elektrik telleri nedeniyle çıktığını söyledi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ise yangının ilk tanıklarından olan ve “elektrik tellerinden çıktı” diyen İbrahim Eren hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın ön raporunda ise yangının elektrik kaynaklı olduğu tespiti yer aldı.

Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı bugün itibarıyla 15’e yükseldi. Ölenlerin isimleri şöyle: Resul Yılmaz, Şeyhmus Demir, Mezher Demir, Remzi Yılmaz, İsmail Yardımcı, Abdurrahman Buğdaycı, Sinan Deviren, Rezan Yılmaz, Azat Yılmaz, Taliha Demir, Nuri Demir, Fadıl Demir, Kerime Erdenli, Ubeydellah Buğdaycı, Halime Erdem.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangın bölgesinde yaptığı incelemelerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Raporda, yangının çıktığı yerin ekili olduğu ve anız bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, elektrik hatlarında ciddi bakım eksiklikleri olduğu vurgulandı. İletim hatlarında birçok noktada eklerin ve liflenmelerin olduğu, direkteki OG sigortalarının yerinde olmadığı ve bu bağlantıların gevşeklikten dolayı arkaya sebebiyet verebileceği tespit edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 kişinin öldüğü yangınla ilgili kafa karıştıran açıklamalar: Anız yangını değil, elektrik faciası mı?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz