1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2 günlük ara sonrası devam ediyor! Bugüne kadar böyle olmamıştı: Günlerce devam edecek

2 günlük ara sonrası devam ediyor! Bugüne kadar böyle olmamıştı: Günlerce devam edecek

featured
service

Kuvvetli Yağış ve Toz Taşınımı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleri için sağanak yağış uyarısında bulunurken, ülke genelinde sıcaklıkların sert esen poyrazla bir miktar düştüğünü ancak yeni haftada tekrar artış göstereceğini belirtti. Güney, iç ve doğu kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Adana, Hatay, Ankara, Çankırı, Ordu, Tokat, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar kesimi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli olması öngörülüyor. Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde de yer yer şiddetli sağanaklar yaşanabilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

Sıcaklık Değerleri ve Bölgesel Tahminler

Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacak. İstanbul’da rüzgarın serinletici etkisiyle 31 derece sıcaklık ölçülüyor. Ankara’da pazar günü yağışlar duracak ve 28 derece bekleniyor. İzmir’de ise poyraz serin esiyor ve sıcaklık 36 dereceye ulaşıyor. Bursa açık ve 34 derece, Antalya ise 37 derece sıcaklıkla yaz günlerini yaşıyor.

Marmara ve İç Anadolu’da Hava Durumu

Marmara’da hava açık ve sert esen poyraz serinlik sağlıyor. Edirne 36, Çanakkale ve Sakarya 32 derece sıcaklıkla önümüzdeki dört gün boyunca sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu’da ise Niğde, Kayseri, Sivas boyunca gök gürültülü ve yerel şiddetli sağanak geçişleri devam ediyor. Su baskını tehlikesi bulunan bu bölgelerde sıcaklık 27-29 derece aralığında seyrediyor.

Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Sıcaklık Durumu

Ege Bölgesi’nde az noktada görülen yağışlar dururken, poyrazın serinletici etkisi devam ediyor. Manisa, Muğla ve Denizli’de 36, Kütahya 28, Bodrum ise 38 derece sıcaklıkla yeni haftada aşırı sıcakların etkisinde kalacak. Akdeniz’de ise sıcaklık pazar günü 2 derece düşecek, ancak güneş altında hava yine çok sıcak olacak. Adana ve Kahramanmaraş 36, Hatay 34 derece sıcaklıkla yaz günlerini sürdürüyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu’da Beklenen Hava Durumu

Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanaklar devam edecek. Bolu 29, Zonguldak 26, Samsun 28 derece sıcaklıkla orta hızda esen rüzgarların etkisinde. Doğu Anadolu’da ise Malatya, Erzurum, Kars, Van çevresinde şiddetli yaz sağanakları bekleniyor. Erzurum 24, Malatya 32 derece sıcaklıkla dikkat çekiyor. Güneydoğu Anadolu’da ise sıcaklık bir kademe azalsa da yüksek değerlerde seyrediyor. Gaziantep 35, Diyarbakır 35 derece sıcaklıkla yaz sıcaklarını hissettiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 günlük ara sonrası devam ediyor! Bugüne kadar böyle olmamıştı: Günlerce devam edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz