1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2 milyondan fazla göçmen yola çıktı! Akın akın geliyorlar

2 milyondan fazla göçmen yola çıktı! Akın akın geliyorlar

featured
service

Yeniçağ’da yer alan habere göre, UNHCR Korumadan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Ruvendrini Menikdiwela, “Yeniden yerleştirme, risk altındaki göçmenler için hayat kurtaran bir müdahaledir. Artan ve çözülmemiş zorla yerinden edilme durumlarına anlamlı bir yanıttır” açıklamasını yaptı.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu bu raporun, Joe Biden’ın ABD’nin güney sınırındaki göçmenlere yönelik sığınma haklarına getirdiği yeni kısıtlamalardan sonra gündem haline gelmesi halk tarafından “dikkat çekici” olarak yorumlandı. Öyle ki Biden yönetimi tarafından alınan bir karar kapsamında sığınma hakkını günde 2.500 ile sınırlandı. Bu kararların ardından BMMYK, Beyaz Saray’ın kararıyla ilgili “derin endişe duyduğunu” bildiren bir açıklamada bulundu.

BMMYK’nın açıklamasında, “ABD’nin yeni tedbirleri, uluslararası korumaya ihtiyaç duyan ve artık kendilerini güvenlik arayışında geçerli bir seçenekten yoksun hatta geri gönderilme riskiyle karşı karşıya bulabilecek birçok kişinin sığınma hakkına erişimini engelleyecek” ifadelerine yer verildi.

yeni-proje-60.jpg

UNCHR’nin raporunda yer alan bilgilere göre, 2024 senesinde yasal sığınma talebi yapanların arasında Suriyeliler 933.000 kişiyle ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise 558.000 ile Afganistan, üçüncü sırada 242.000 ile Güney Sudan, dördüncü sırada 226.000 kişi ile Myanmar’daki Rohingya Müslümanları, beşinci sırada 172.000 kişi ile Sundan’ın, altıncı sırada 158.000 kişi ile Kongo’nun olduğu biliniyor.

Bunların yanı sıra raporda bütün bu taleplere karşı 2023 yılında dünya çapında sadece 96.311 yasal sığınmacının kabul edildiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 milyondan fazla göçmen yola çıktı! Akın akın geliyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz