1. Haberler
  2. Gündem
  3. 200 kaymakam ‘mülakat’la alındı: Devlette ‘aile kontenjanı’

200 kaymakam ‘mülakat’la alındı: Devlette ‘aile kontenjanı’

featured
service

Mülakat sisteminin, Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde yapılan kaymakamlık sınavında da tartışmalı tablo oluşturduğu ortaya çıktı. 200 kaymakam adayının alındığı sınavda yazılı barajı 71.3 olarak belirlendi. Eşiği yakın puanla geçip sözlüden yüksek puan alan adayların aile bağları dikkat çekti. Yazılıyı 71.57 puanla geçip mülakatta 91 alarak Yozgat Boğazlıyan’a atanan Ali Serttaş’ın babasının AK Parti’de belediye başkanlığı yaptığı ortaya çıktı.

Bursa’nın Harmancık ilçesine kaymakam olarak atanan Sevde Nur Mantı’nın babası Ali Mantı’nın da Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptığı resmi kayıtlara yansıdı. Yazılıda 78 puanda kalıp mülakatta 98 puan alarak Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine atanan Neslihan Sönmezoğlu’nun babasının ise Orman Genel Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü olduğu anlaşıldı. Soru işaretlerine yol açan nepotizm tablosu kamuoyunda büyük rahatsızlık yarattı.

belge2.jpgKaymakam adaylığı sınavının ‘başarı’ listesinde aile bağları kuşku yarattı. Bazı adayların aile büyüklerinin AK Parti ilçe başkanı, belediye meclis üyesi ve mülkiye müfettişi olması soru işaretlerine yol açtı.

whatsapp-image-2024-07-13-at-00-53-52-1.jpeg

whatsapp-image-2024-07-13-at-00-53-52.jpeg

Genel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı’ın ‘kaldıracağız’ vaadinde bulunup sonrasında ise unutulan mülakata ilişkin en dikkat çeken örnek kaymakamlık alımında yaşandı. 2022’deki kaymakam alımı sınavında yazılıyı kıl payı geçen adaylar sözlü mülakatta yüksek puan alarak atandı. 200 kişilik listede adaylardan kimisinin babasının bürokraside, kimisinin ise iktidar partisinde olduğu görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
200 kaymakam ‘mülakat’la alındı: Devlette ‘aile kontenjanı’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz