1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2024 MEB öğretmen il içi atama ikinci tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? MEBBİS üzerinden öğretmen il içi atama sonuçları nasıl sorgulanır?

2024 MEB öğretmen il içi atama ikinci tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? MEBBİS üzerinden öğretmen il içi atama sonuçları nasıl sorgulanır?

featured
service

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il içi isteğe bağlı atama işlemlerini 30 Temmuz’da gerçekleştirecek. Atama kararnameleri 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde hazırlanacak ve öğretmenlerin görevden ayrılmaları ise 1 Ağustos’ta gerçekleşecek.

İl içi atama sonuçlarının tamamı gün içinde MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması planlanıyor. Başvuruda bulunan öğretmenler, atama sonuçlarını MEBBİS sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

İL İÇİ ATAMA 2. TAYİN SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Hizmet puanları eşit olduğunda, öncelik sırası öğretmenlikteki hizmet süresine göre belirlenecek. Önce daha uzun süre hizmet veren öğretmenler, ardından ise öğretmenliğe daha erken başlayanlar tercih edilecektir. Eğer bu kriterler de eşitse, atama sonucu bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

MEBBİS NEDİR?

MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geliştirdiği bir web tabanlı sistemdir. “MEB Bilgi İşlem Sistemi” olarak açılımı yapılan MEBBİS, eğitim kurumları ve öğretmenler için çeşitli yönetimsel ve idari işlemleri yürütmek amacıyla kullanılır.

screenshot-3.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 MEB öğretmen il içi atama ikinci tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? MEBBİS üzerinden öğretmen il içi atama sonuçları nasıl sorgulanır?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz